proszę o porade opinie FOUTRAX 350 4x4

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
MłodY86
Quad:: w poszukiwaniu

proszę o porade opinie FOUTRAX 350 4x4

Post autor: MłodY86 » sob 07 kwie, 2012

witam! Jest to mój pierwszy post na tym forum :) Zarejestrowałem się bo potrzebuje porady waszej :) chce zacząć jeździć po terenie i chce kupić sobie pierwszego quada :) i wybór padł na Honda Foutrax 4X4. Proszę użytkowników takich quadów o rady na co zwrócić uwagę przy kupnie?? Jakie są wady i zalety?? Co do przebiegu to jaki przebieg wytrzymują te quady jak się sprawują czy są awaryjne i mają jakieś wady chociaż mam juŻ 2 motocykl Honda i są bezawaryjne dlatego poszukuje tylko Hondy . Chciałbym go do jazdy przede wszystkim w terenie dlatego chce 4x4 do odśnieżania oraz ciągania przyczepki. Interesuje się tymi quadami:

1) http://moto.allegro.pl/honda-trx-350-fo ... 87796.html

2) http://moto.allegro.pl/honda-trx-350-4x ... 43926.html

3) http://moto.allegro.pl/honda-fourtrax-e ... 02498.html

Najbardziej podoba mi się 1 ma biegi w nodze co bardziej mi się podoba niż biegi w rączce i jest z 2006r. chociaż 2 ma biegi w rączce i nodze Fourtrax ES 350 z biegami w rączce można dołożyć dźwignie zmiany biegów nożną ??? Na weekendzie pojadę chyba obejrzeć 1 bo mi się bardzo podoba o ile nie będzie sprzedana. 11200 za takiego quada to okazyjna cena według was?? Z góry wszystkim dziękuje za rady. Pozdrawiam

LEWY

Re: proszę o porade opinie FOUTRAX 350 4x4

Post autor: LEWY » pn 09 kwie, 2012

Witam.Miałem kilka quadów, były to Hondy i tak juz pozostanie.Pierwsza moja maszyna to Rancher z 2006 r z przebiegiem 50 mil.Nastepna to trx 300, Rincon 650 z przeb 250 mil, trx 300, Rancher trx 350 z 2002 r.Poza tym moi bracia również jeżdżą Hondami trx 350 i trx 500.Moja opinie jest jak najbardziej pozytywna.To maszyny bardzo trwałe i co należy podkreślić mało zużywaja paliwa.Wynika to z tego że po pierwsze to Honda a po drugie półautomatyczna skrzynia biegów.Najważniejsze jest to aby kupić quada w dobrym stanie.Co do proponowanych przez ciebie
1.Wydaje mi sie że ma dośc duży przebieg(1500h.) i ja osobiście wolałbym zmiane biegów za pom. przycisków , ale to kwestia gustu.Na pewno mniej awaryjny jest ze zmianą manualną chociaż nie spotkałem sie z awarią mechanizmu elektrycznego.
2.Podobnie spory przebieg starszy model no i ten quad był do sprzedania za 7 tyś więc kupując go dasz komus zarobić 3 tyś
3.Napęd na jedną oś co dla mnie jest dyskwalifikacją z zakupu.
Jest jeszcze na allegro jeden quad za 14500.Dostałem jego zdjęcia i widac na nich że był regularnie kąpany w błocie bo cały silnik i przekładnie są żółte, rama przyrdzewiała.Zdecydowanie za duże pieniądze.Uważam że za te quady są zbyt wysokie ceny.W tej chwili nie ma dobrej oferty.Możesz zainteresować sie pierwszym z nich.Solidnie sprawdzić i potargować.Może nie należy sie zbytnio sugerowac przebiegiem ale stanem.Znalazłem w necia zdjęcia licznika trx-a na którym było wskazanie 65000 godz i 80000km.To znaczy że przy odpowiedniej eksploatacji można duuuużo przejechać.Podsumowując trx-a 350 jak najbardziej polecam.Sam obecnie takiego szukam do kupienia choć miałem ochote na trx 500 ale niestety nie wyda finansowo.Z tym quadem miałem dużo do czynienia i jeżeli w czymś moge pomóc to pisz na pw.Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”