problemy z streak 50

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
lalakon
Quad:: streak 50

problemy z streak 50

Post autor: lalakon » wt 29 sty, 2013

witam wszystkich jestem nowym forumowiczem.kupiłem synom około 2 lat temu quada Access streak 50. po dłuższym postoju ok.6 miesięcy dałem go do przeglądu dla mechanika okazało sie ze jest gorzej jak było .
wymienione zostało :
-kpl.Sprzęgło
-cylinder ,tłok +pierścienie
-świeca
oczywiście gaznik też czyścił i próbował go wyregulować .teraz quad nie ma mocy .dzisiaj próbowałem go reanimować quad jeżdzi ale brak mu tej mocy co miał .gaznik próbowałem regulować najlepszą opcją jest dokrecenie śróby od powietrza na max. muszę dodać ze została zmieniona dysza z 72 na 75.jesli możecie mi pomóc to bardzo prosze bo sił mi brakuje i pomysłów.

pr.maciej
Quad:: xmr
Imię: Maciej

Re: problemy z streak 50

Post autor: pr.maciej » wt 29 sty, 2013

zobacz czy przypadkiem ktoś nie wkręcił śrubki ograniczającej spust od gazu
facebook Atv4funMx

lalakon

no z chęcią tylko gdzie ona jest

lalakon

zastanawia mnie czemu śruba od powietrza jest na max wkręcona a jak ją odkręcam to gorzej sie muli

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Post autor: Marines » wt 29 sty, 2013

Coś naknocił ten "mechanik". Jeśli to ktoś z przypadku a nie znajomy, to wydaje mi się, że tak szybkie zużycie sprzęgła odśrodkowego w tak małej pojemności jest niemożliwe. Co do tłoka z pierścieniami - to dwusuw i jest to bardziej prawdopodobne. Miałem do czynienia z skuterem yamahy, który wyjechał od "mechanika" i nie miał kompletnie mocy. Gaźnik mimo zapewnień był brudny i źle wyregulowany. Polecam sprawdzić czy bak nie jest zabrudzony po takim staniu. Mieszanke ustaw nominalnie na 1,5obr i sprawdź czy filtr powietrza jest dobrze założony.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

lalakon

filtr powietrza jest ok cudowałem z nim co sie da wymieniłem gąbkę z tego filtra nic to nie daje na luzie wchodzi w obroty ok,na wstecznym rwie jak nowy natomiast do przodu jak go pchnę to jcoś tam daje rady ale ruszyć ma ciężko noi nie wchodzi w te obroty jak powinien wszystko dotyczy jak mu wrzucę bieg do przodu

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » wt 29 sty, 2013

Jak sprawa wygląda po podniesieniu tylnych kół? Czy przy wchodzeniu na obroty quad przerywa?
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."

lalakon

nie nie przerywa kręci sie ok, słychać po silniku ze nie wkreca sie jak powinien ale kółeczka sie kręcą i to nie zle ,jak próbuje nim jechać i nie ma oporu to nawet sie rozkreca ale jak juz jest opór to niestety próbuje wejsc ale jak by go coś trzymało

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » śr 30 sty, 2013

Trudno jednocześnie powiedzieć czy źle złożone sprzęgło czy jednak gaźnik, ale stawiałbym na to drugie. Trochę niemiła sprawa, że mechanik odwalił fuszerę i zostawił Cię z niedokończoną robotą.
Sprawdź jeszcze raz czy dysze nie są zabrudzone, czy nie ma brudu przy zaworku iglicowym (jest pod blaszką pływaka), sprawdź czy głowica jest dobrze dokręcona po wymianie i nie puszcza, ale nie przesadź z siłą. Czy mechanik wymienił uszczelkę pod głowicą przy wymianie tłoka i pierścieni? To bardzo ważne. Stara po przebiegu nie nadaje się do niczego po zdjęciu głowicy i będzie puszczać, przez co quad straci moc (kompresję), albo w ogóle nie odpali. Sprawdź też poąłczenie gaźnik-cylinder w razie czego. Zwróć uwagę na opaskę zaciskową o ile masz gaźnik wciskany a nie przykręcany.

lalakon

Post autor: lalakon » śr 30 sty, 2013

hejka
Marines z tego co widzę u mnie jest identyczny problem jak u Tadka 125,zaraz pojadę do quada i raz jeszcze poprzeglądam to co napisałeś ,wczoraj odkręciłem świece i mam zastrzeżenia do kompresji bo z tego co mi wiadomo nie powinienem jej przytrzymać palcem a ja u siebie jak mocno przycisnę to ją przytrzymuje i stawiał bym na to ale mogę sie mylić jak tak jest to znowu mam do wymiany tłok z cylindrem ??? :( czy tylko uszczelki powymieniać ???.
przypominam że cylinder i tłok nowe złożone lecz trochę moi jeźdźcy pare godzin nim pojeździli noi obawiam sie ze po wymianie dali mu troche wiecej gazu tak jak im mówiłem ze jest na dotarciu .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”