Problem z odpalaniem yfz 450
Problem z odpalaniem yfz 450
Witajcie ,
Podczaszy gdy klikam starter mam praktycznie 0 reakcji prócz stuknięcia w okolicy akumulator/przekaźnik . Dodam ze akumulator, przekaźnik oraz świeca są nowe. Gdy podłączyłem nowy akumulator i przekaźnik tylko raz zakręciłem aby sprawdzić. Czy wszystko ok. Dzień pózniej słychać tylko te stuknięcie które wymieniłem wyżej aha i zapala sie czerwona lampka . Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi oraz rady co moge z tym zrobić .
Pozdrawiam
Podczaszy gdy klikam starter mam praktycznie 0 reakcji prócz stuknięcia w okolicy akumulator/przekaźnik . Dodam ze akumulator, przekaźnik oraz świeca są nowe. Gdy podłączyłem nowy akumulator i przekaźnik tylko raz zakręciłem aby sprawdzić. Czy wszystko ok. Dzień pózniej słychać tylko te stuknięcie które wymieniłem wyżej aha i zapala sie czerwona lampka . Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi oraz rady co moge z tym zrobić .
Pozdrawiam
- DKfan
- Quad:: Smark 200,MXU500i IRS,KingKaczka 750, Koczkodan 800X, XXC, R850XXC
- Imię: Jacek
Re: Problem z odpalaniem yfz 450
Możliwe że zawiesił ci się rozrusznik. Trzeba znaleźć pokrywę maskująca końcówkę wału z boku silnika. Zdjąć ją, pod spodem zakończenie wału zabezpieczone jest duża śruba 19-21 założyć na nią klucz i ruszyć trochę w jedną i w drugą stronę, śruba się nie odkręci bo poruszasz wałem, jeżeli to zawieszony rozrusznik to się po tym odniesi.
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Super dziękuje Panu bardzo wieczorem dam znać czy poszło
Miłego dnia !
Michal
Miłego dnia !
Michal
Działa dziękuje za pomoc ! Wielka Piona.
Pozdrawiam
Michal
Pozdrawiam
Michal
- DKfan
Ciesze się ze pomoglem
Zapraszamy do wspólnej jazdy. Jesteś z okolic Warszawy,samotna jazda Cię nuży, chcesz poznać ludzi których łączy pasja quadowania? Napisz do nas na PW
M&M sQuad
M&M sQuad
Działa elegancko . Jednak pojawił sie inny problem cieżko zaczął palić a jak zapali to gaśnie po minucie bądź 2. Już czasami brak mi sił na to wszystko . A nie wiedza kosztuje i boli .
- DKfan
Hmmm może z jakiejś przyczyny przestawił się rozrząd. W jakiej sytuacji ten rozrusznik sie zawiesił, jakiś upadek, utopienie?
M&M sQuad
M&M sQuad
Właściwie sam z siebie... Nie było żadnego upadku. Chociaż moze podczas mycia woda sie gdzieś dostała ?