Problem z odkręceniem tylnego koła.
Problem z odkręceniem tylnego koła.
Witam! Jestem tu nowy!
A więc mam taki problem. W moim quadzie chciałem odkręcić koło. Więc zabrałem sie za odkręcanie nakrętek, dwie sie odkręciły, a dwie nie chcą Dodam że po tych dwóch nakrętkach co nie chcą sie odkręcić klucz sie "ślizga", poprostu przesuwa sie Nie wiem co zrobić prosze o pomoc
A więc mam taki problem. W moim quadzie chciałem odkręcić koło. Więc zabrałem sie za odkręcanie nakrętek, dwie sie odkręciły, a dwie nie chcą Dodam że po tych dwóch nakrętkach co nie chcą sie odkręcić klucz sie "ślizga", poprostu przesuwa sie Nie wiem co zrobić prosze o pomoc
- Grzegorz Głowienka
- Administrator
- Quad:: testowy :)
- Imię: Grzegorz
- Kontakt:
Ja mam tak w swoim KXRku, tylko ze śrubą przy naciągu łańcucha. Używam wtedy takirgo specyfiku, któty nazywa się WD-40, on między innymi ułatwia odkręcanie się przykorodowanych śrub. Dokupiłem również nowy klucz nasadowy, który lepiej jest dopasowany do łba śruby (wcześniej odkręcałem ją oczkowym kluczem Topexu - i niestety w pewnym momencie zaczął się ślizgać)...
[/list]
[/list]
Re: Problem z odkręceniem tylnego koła.
Lepiej używać kluczy nasadowych, które nie psują nakrętek. Jak podejdzie to spróbuj kluczem hydraulicznym. Ostatecznie coś przyspawaj do nakrętki.
- mesel
- V-ce Admin
- Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Myślę, że autor postu poradził sobie z tematem przez te 13 lat
Myślę, że się wstydzi przyznać i jeszcze się męczy z odkręceniem
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.