Problem z napędem
Problem z napędem
Witam. Jechałem ostatnio ok 50km/h nagle coś walneło i zgubił mi się napęd tzn. zgasł i jak go odpaliłem wrzuciłem na jakikolwiek bieg to nie chciał ruszyć z miejsca. Czy ktoś może mi pomóc? Z góry dziękuję. Pozdrawiam
-
- Quad:: Hulajnoga elektryczna
- Imię: Marcin
Re: Problem z napędem
a rozbierałeś cokolwiek np. dekiel lewy i sprawdziłeś czy pasek nie szczelił ?? jak nie to zacznij od tego.
Zapraszam Na Moją stronę www.a*s*g*.pl Pozdrawiam .
Ok opanuję to dzisiaj:-) A powiedz mi jeszcze czy ten pasek się w jakiś sposób naciąga ile mniej więcej zrobię km na nowym i co ile km wymieniasz olej w silniku i w skrzyni biegów? Pozdrawiam
paska się nie naciąga. sprawdza się jego szerokośc min bodajże 22.5mm jak twój ma mniej to wymiana szybka.Ile zrobisz na nowym to nikt ci nie powie wszystko zależy od kilku czynników np.
1. jaki pasek czy oryginał BANDO czy jakiś tani zamiennik
2. styl jazdy np częste uślizgnięcie się paska jazda na D w ciężkim terenie itp
ja w swoim mam przejechane ok 3500tyś km i pasek jak nowy
olej w silniku i skrzyni zmieniam co 1,000tyś km olej motul 5100 10w40 skrzynia motul 80W90
1. jaki pasek czy oryginał BANDO czy jakiś tani zamiennik
2. styl jazdy np częste uślizgnięcie się paska jazda na D w ciężkim terenie itp
ja w swoim mam przejechane ok 3500tyś km i pasek jak nowy
olej w silniku i skrzyni zmieniam co 1,000tyś km olej motul 5100 10w40 skrzynia motul 80W90
Dzięki kolego za info:-)
A możesz mi jeszcze powiedzieć kiedy muszę naciągać łańcuch i jak bardzo bo nie umiem rozróżnić kiedy jest do naciągnięcia?
na tylnym wahaczu powinieneś mieć oznaczenie że naciągamy jeżeli luz będzie większy niż 4cm. ja to sprawdzam to tak że jak łańcuch leży spokojnie przystawiam miare do górnej części łańcucha i ociągam go palcem do góry. przystawiam tam gdzie łańcuch leży najniżej
Ok wielkie dzięki:-)
A możesz mi jeszcze powiedzieć w którą stronę się odkręca wariator żeby dojść do rolek czy w lewo czy w prawo bo próbuję nawet pneumatem i ani rusz z miejsca? Pozdro
Wymieniłem pasek i rolki wariatora. Po odpaleniu quada słychać głośny "szum" w napędzie. To normalne kiedyś to przestanie? Pozdro