problem z hamulcami w x8
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: problem z hamulcami w x8
hamulce nie są takie złe w cf moto
zrobię niebawem fotorelację jak je ciut ulepszyc
najlepiej jednak trzeba by je rozdzielić albo chociaż zamiast lewej klamki założyć pompkę hydrauliczną a reszty nie ruszać
zrobię niebawem fotorelację jak je ciut ulepszyc
najlepiej jednak trzeba by je rozdzielić albo chociaż zamiast lewej klamki założyć pompkę hydrauliczną a reszty nie ruszać
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
- oolsztyniak
- Moderator
- Quad:: xxc 1000r
- Imię: Łukasz
Wg mnie są słabe hamulce 
Ten czołg waży 400 kg, paliwo, ja, kufer, rzeczy, które wożę i robi się spora waga

Ten czołg waży 400 kg, paliwo, ja, kufer, rzeczy, które wożę i robi się spora waga

jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga
Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc

był CF Moto 800

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
fakt - mały wóz pancerny
- na taką wagę, hamulce powinny być naprawdę dopracowane - bo to po prostu kwestia naszego bezpieczeństwa - niestety przy dużej prędkości i takiej masie - mojej również
nagła utrata hamulców - co mnie niedawno spotkało - to średnia frajda (bez przesady z tą adrenalinką
)
co do nadwagi sprzętu to rajderzy jadący za mną wyrobili sobie już nawet nową nazwę na X8 - GLEBOGRYZARKA

co do nadwagi sprzętu to rajderzy jadący za mną wyrobili sobie już nawet nową nazwę na X8 - GLEBOGRYZARKA

- LATAJĄCY ARTEK
- Quad:: CF MOTO x8
- Imię: ARTEK
Panowie no niestety jak rozbujasz pół tony do setki to na miejscu nie staniesz tam nie ma abs-u , mimo dobrych hamulcy blokuje koła i leciiiiisz .
-
- Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
- Imię: Wojtek
Dokładnie tył blokuje koła więc nie jest źle a jak Artek pisze abs-u brak.
a mnie ta sztuka się udałaLATAJĄCY ARTEK pisze:Panowie no niestety jak rozbujasz pół tony do setki to na miejscu nie staniesz..... .

Poza tym u mnie jest tak, że tylni hamulec działa dobrze jedynie z nogi - przy wciskaniu z łapy już przepuszcza - problem na trawersie, jak stoję na lewej burcie i trzeba hamować...
- oolsztyniak
- Moderator
Adi74poz pisze:a hamulców raczej nie nadużywam - najechane ma 2700 i jeszcze klocków nie wymieniałem

jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc

był CF Moto 800

Team Father&Son
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Adi74poz pisze:a mnie ta sztuka się udałaLATAJĄCY ARTEK pisze:Panowie no niestety jak rozbujasz pół tony do setki to na miejscu nie staniesz..... .- co prawda nie było 100-ki (coś koło tego) - na piaszczystym podłożu musiałem hamować awaryjnie i zrobiłem scyzoryka - tył prawie do pionu - dosłownie jak wryty - przedni hamulec jak żyleta
. Tył jest zdecydowanie gorszy - non stop trzeba regulować, przynajmniej u mnie
- a hamulców raczej nie nadużywam - najechane ma 2700 i jeszcze klocków nie wymieniałem
Poza tym u mnie jest tak, że tylni hamulec działa dobrze jedynie z nogi - przy wciskaniu z łapy już przepuszcza - problem na trawersie, jak stoję na lewej burcie i trzeba hamować...
Ba Twój quad wygląda jak by nadal był nowy. Wszystko w idealnym stanie. Najładniejsza sztuka jaką widziałem

U ciebie tylny hamulec działa super ale przedni jest lekko mówiąc gumowaty... Niestety brakło czasu...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
biały i świeży jak ogier z reklamy old spice'a
z tym przednim damy radę
w maju nabiję tyle kilosów, że prędko się spotkamy
jeszcze raz wielkie dzięki za wszystko Daniel

z tym przednim damy radę

jeszcze raz wielkie dzięki za wszystko Daniel

- oolsztyniak
- Moderator
Piszesz tak, bo mojego nie widziałeśPingwin Legnica pisze: Ba Twój quad wygląda jak by nadal był nowy. Wszystko w idealnym stanie. Najładniejsza sztuka jaką widziałemJest jeszcze jedna u kolegi ale Twój jest biały więc wygląda bardziej świeżo
![]()

Zaraz byś zdanie zmienił

jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc
był CF Moto 800
Team Father&Son
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc

był CF Moto 800

Team Father&Son