problem z hamulcami w x8

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami CF Moto
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Re: problem z hamulcami w x8

Post autor: Pingwin Legnica » pn 28 kwie, 2014

hamulce nie są takie złe w cf moto

zrobię niebawem fotorelację jak je ciut ulepszyc

najlepiej jednak trzeba by je rozdzielić albo chociaż zamiast lewej klamki założyć pompkę hydrauliczną a reszty nie ruszać
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator
Quad:: xxc 1000r
Imię: Łukasz

Post autor: oolsztyniak » pn 28 kwie, 2014

Wg mnie są słabe hamulce :P
Ten czołg waży 400 kg, paliwo, ja, kufer, rzeczy, które wożę i robi się spora waga :lol:
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był Renegade 800r xxc :(
był CF Moto 800
Prawdziwa przygoda zaczyna się tam .....
.... gdzie kończy się droga :twisted:

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Adi74poz
Quad:: X8
Imię: Adam

Post autor: Adi74poz » pn 28 kwie, 2014

fakt - mały wóz pancerny :lol: - na taką wagę, hamulce powinny być naprawdę dopracowane - bo to po prostu kwestia naszego bezpieczeństwa - niestety przy dużej prędkości i takiej masie - mojej również :beczy: nagła utrata hamulców - co mnie niedawno spotkało - to średnia frajda (bez przesady z tą adrenalinką ;) )

co do nadwagi sprzętu to rajderzy jadący za mną wyrobili sobie już nawet nową nazwę na X8 - GLEBOGRYZARKA :lol:

Awatar użytkownika
LATAJĄCY ARTEK
Quad:: CF MOTO x8
Imię: ARTEK

Post autor: LATAJĄCY ARTEK » pn 28 kwie, 2014

Panowie no niestety jak rozbujasz pół tony do setki to na miejscu nie staniesz tam nie ma abs-u , mimo dobrych hamulcy blokuje koła i leciiiiisz .

Wojtekski
Quad:: renegade 570 xxc , był cf x8 ,cf 500 , lucky star 400shineray 250-9c
Imię: Wojtek

Post autor: Wojtekski » pn 28 kwie, 2014

Dokładnie tył blokuje koła więc nie jest źle a jak Artek pisze abs-u brak.

Awatar użytkownika
Adi74poz

Post autor: Adi74poz » pn 28 kwie, 2014

LATAJĄCY ARTEK pisze:Panowie no niestety jak rozbujasz pół tony do setki to na miejscu nie staniesz..... .
a mnie ta sztuka się udała :D - co prawda nie było 100-ki (coś koło tego) - na piaszczystym podłożu musiałem hamować awaryjnie i zrobiłem scyzoryka - tył prawie do pionu - dosłownie jak wryty - przedni hamulec jak żyleta :D . Tył jest zdecydowanie gorszy - non stop trzeba regulować, przynajmniej u mnie :( - a hamulców raczej nie nadużywam - najechane ma 2700 i jeszcze klocków nie wymieniałem

Poza tym u mnie jest tak, że tylni hamulec działa dobrze jedynie z nogi - przy wciskaniu z łapy już przepuszcza - problem na trawersie, jak stoję na lewej burcie i trzeba hamować...

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Post autor: oolsztyniak » pn 28 kwie, 2014

Adi74poz pisze:a hamulców raczej nie nadużywam - najechane ma 2700 i jeszcze klocków nie wymieniałem
:shock: :shock: :shock:
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son
Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » wt 29 kwie, 2014

Adi74poz pisze:
LATAJĄCY ARTEK pisze:Panowie no niestety jak rozbujasz pół tony do setki to na miejscu nie staniesz..... .
a mnie ta sztuka się udała :D - co prawda nie było 100-ki (coś koło tego) - na piaszczystym podłożu musiałem hamować awaryjnie i zrobiłem scyzoryka - tył prawie do pionu - dosłownie jak wryty - przedni hamulec jak żyleta :D . Tył jest zdecydowanie gorszy - non stop trzeba regulować, przynajmniej u mnie :( - a hamulców raczej nie nadużywam - najechane ma 2700 i jeszcze klocków nie wymieniałem

Poza tym u mnie jest tak, że tylni hamulec działa dobrze jedynie z nogi - przy wciskaniu z łapy już przepuszcza - problem na trawersie, jak stoję na lewej burcie i trzeba hamować...

Ba Twój quad wygląda jak by nadal był nowy. Wszystko w idealnym stanie. Najładniejsza sztuka jaką widziałem :) Jest jeszcze jedna u kolegi ale Twój jest biały więc wygląda bardziej świeżo :)

U ciebie tylny hamulec działa super ale przedni jest lekko mówiąc gumowaty... Niestety brakło czasu...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

Awatar użytkownika
Adi74poz

Post autor: Adi74poz » wt 29 kwie, 2014

biały i świeży jak ogier z reklamy old spice'a :lol:

z tym przednim damy radę ;) w maju nabiję tyle kilosów, że prędko się spotkamy :)

jeszcze raz wielkie dzięki za wszystko Daniel
:I love PingwinSquad:

Awatar użytkownika
oolsztyniak
Moderator

Post autor: oolsztyniak » śr 30 kwie, 2014

Pingwin Legnica pisze: Ba Twój quad wygląda jak by nadal był nowy. Wszystko w idealnym stanie. Najładniejsza sztuka jaką widziałem :) Jest jeszcze jedna u kolegi ale Twój jest biały więc wygląda bardziej świeżo :)
Piszesz tak, bo mojego nie widziałeś :lol:
Zaraz byś zdanie zmienił :D :I love PingwinSquad:
jest Renegade xxc 1000r
był krótki XTP 1000
był CF Moto 800

Team Father&Son

ODPOWIEDZ

Wróć do „CF Moto”