Problem z chińczykiem 200cc

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
ATVjumper
Kontakt:

Problem z chińczykiem 200cc

Post autor: ATVjumper » czw 04 gru, 2008

Witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem tego forum. Mam problem z moim quadem i myślę że mi pomożecie. Więc tak, mój quad to kingway jumper z silnikiem licencjonowanym przez hondę o pojemności 200cc. Quada kupiłem używanego i nawet wszystko było z nim okej do czasu. Problem tkwi w tym że jak go odpalę to wchodzi w bardzo wysokie obroty i po chwili mu spadają ale po naciśnięciu manetki gazu zaś wskakują w maksymalne. Zmieniłem świecę i nic to nie dało. Spróbowałem więc poregulować zaworami i udało mi się ustawić w takiej pozycji że, po odpaleniu quada tak zwanie sobie "pyrkał" ale po 30 sekundach zaś wskakiwał na duże obroty. Gdy się nim jeździ to ciąg ma tylko na 4 biegu, na 1, 2, 3 biegu dusi go, natomiast przy ruszaniu trzeba uważać żeby nie wyglebić do tyłu bo ma taką moc. Nie wiem już co mam robić, na pewno nie jest to gaźnik ponieważ nie dawno kupiłem nowy i chodzi tak samo jak na starym. Jeśli przychodzi Wam myśl co jest powodem tej usterki to proszę napisać. Z góry dzienx!

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » pt 05 gru, 2008

Może nie takie same ale podobne objawy mialem w MXU 150 Przyczyną było lewe powietrze...
Sprawdz doquadnie układ zasilający, może pomoże - mi pomogło!
Ostatnio zmieniony sob 06 gru, 2008 przez cichy, łącznie zmieniany 1 raz.
.:GALEON:.

ATVjumper
Kontakt:

Post autor: ATVjumper » pt 05 gru, 2008

Dzięki za podpowiedź, jutro to sprawdzę i dam odpowiedź

ATVjumper
Kontakt:

Post autor: ATVjumper » sob 06 gru, 2008

Wielkie dzięki Cichy, sprawdziłem kruciec i był pęknięty. W poniedziałek zawożę go do spawania.

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » sob 06 gru, 2008

Spoko, co mogę to pomogę :)
.:GALEON:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”