Problem ze skrzynią biegów Bashan bs 300s pit bul

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
ODPOWIEDZ
krzysiek30
Quad:: bashan bs 300s pit bul

Problem ze skrzynią biegów Bashan bs 300s pit bul

Post autor: krzysiek30 » wt 29 sty, 2013

Witam, od niedawna mam quada bashan bs 300 s pit bul. Mam problem ze skrzynią biegów ponieważ jedynka nie chce wejść i strasznie trzeszczy. Spotkał się ktoś z takim problemem???????? orientuje sie ktoś jak wygląda dostęp do części>>???????

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Re: Problem ze skrzynią biegów Bashan bs 300s pit bul

Post autor: Marines » śr 30 sty, 2013

Bashan 300 to wynalazek i o części do niego niestety ciężko u nas. Może komuś się posypie i będzie sprzedawał na części. Spróbuj poszukać na zagranicznych stronach i sprowadź, bądź wsadź inną jednostkę napędową jeśli skrzynia ma przedłożyć resztę.
Co do problemu - może to być sprzęgło. Czy jak włączysz jedynkę na sucho i odpalisz na biegu to jesteś w stanie na tej jedynce jechać?
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

krzysiek30

Post autor: krzysiek30 » ndz 03 lut, 2013

Nie da się jechać na tej jedynce bo jak ją wbije to coś trzeszczy i przeskakuje jakby jakiś trybik czy coś w tym stylu>......

krzysiek30

Post autor: krzysiek30 » ndz 10 lut, 2013

Witam, mam pytanko czy ktoś się nie oriętuje gdzie można dostać skrzynie biegów do bashana bs 300s??????? ewentualnie od czego mozna by dopasować taką samą?????

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Post autor: Marines » ndz 10 lut, 2013

Napisałem już wyżej - w Polsce raczej nieosiągalna. Ewentualnie poszukaj na zakończonych aukcjach czy ktoś nie sprzedawał całości
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

krzysiek30

Post autor: krzysiek30 » czw 14 lut, 2013

Oki dzieki za sugestje pozdrawiam

sqooter
Quad:: ATV BASHAN 300
Imię: Piotr

Post autor: sqooter » czw 05 lut, 2015

Witam chce odświerzyć temat .
Szukam rownież czesci do skrzyni moze ktoś zna adres sklepu czy to w Polsce czy nawet w chinlandi .
Mam kolegów którzy zajmują sie sprowadzaniem towaru z tego regionu . Co prawda asortyment całkiem inny ale zasady ogarnięte .
Szukam tez kontaktu z urzytkownikami tego modelu , wymieńmy sie doświadczeniem i wiedzą w tym kierunku.
Wiem że urzytkownicy innych markowych quadów spoglądają na nas raczej troszkę z przymrużeniem oka , ale nie każdego z nas stać na wydatek kilkunastu tysi na zabawkę .
A nasze problemy z chińską techniką tylko nas hartują i wzbogacają o naowe doświadczenia .
I tu w myśl zasady "co nas nie zabije to nas wzmocni " pozdrawiam wszystkich kolegów .
Pozdrawiam Piotr

hyrus1
Quad:: bashan 300

Post autor: hyrus1 » sob 28 mar, 2015

czesc !! ja mam bashana bs 300, czesci kupuje na stronach:alg motoparts (http://www.algmotoparts.com/) i ultradiscount (http://www.ultra-discount.com/) a takze zagraniczny ebay. polecam alg.

Chester
Quad:: Bashan 300
Imię: Kamil

Problem ze skrzynią biegów Bashan bs 300s

Post autor: Chester » pt 31 lip, 2015

Witam.
Ja również posiadam quada Bashan 300, jak i u większości padła mi jedynka. Znalazłem na stronie (http://www.ultra-discount.com/) wałek do skrzyni biegów, lecz jest niestety i tam niedostępny. Mam z tym quadem same problemy już rok szukam części. W końcu kupiłem silnik od 250 cm ale nic nie pasuje. A wiec może ktoś wie gdzie dostanę albo kto może dorabia takie części jak wałek skrzyni biegów. (http://www.ultra-discount.com/Pignonerie-boite-vitesse-Quad-Bashan-300cc-BS300S-(type-p-10355-Description.html )
Pozdrawiam Kamil

sqooter
Quad:: ATV BASHAN 300
Imię: Piotr

Post autor: sqooter » pn 05 paź, 2015

Witam posypały się oferty ze skrzyniami .
Szukajcie na OLX-ie
Pozdrawiam Piotr

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”