[PT] Poland Trophy - News

Archiwum imprez przeprawowych, które już się odbyły.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mesel
V-ce Admin
Quad:: Kymco MXU 500, SYM 200 TRUCK RUNNER, Piaggio X Evo 209
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: mesel » wt 28 sie, 2007

Mam nadzieję , że mi nic nie wypadnie to gwarantuję napewno relację zdjęciową ;-)

Awatar użytkownika
markus
Kontakt:

Post autor: markus » wt 28 sie, 2007

Ale bedzie jadka. 120km na odcinku nocnym. Przecież to jest nie realne. 140 na dziennym. Szok!!!!!!!!! Najgorsze ze to wszystko ma byc w bardzo trudnym wodno-głebinowo-bagnisto-gorsko-trawersowym terenie. Co nie którym to i dwa tankowania moga nie wystarczyc. Dobrze że Vinson 500 i KQ naleza do tych oszczedniejszych.
Boimy sie awarii czegokolwiek (chocby metromierza który ostanio troche głupieje) To bedzie pogrom. Start Hanibalem. Znowu wszystko na czas. No i temperatury raczej juz jesienne w nocy moga dac sie we znaki. Jak znam życie to na pewno bedzie padał deszcz. Na Mazurach chyba zawsze pada.
Ale bardzo dobrze. Bo im trudniej nam, tym trudniej innym.
Czy taka ilosc kilometrów zmiesci sie na roadbuku??
Czy wogule ktos sie wybiera?? :D

brylant
Quad:: G7
Kontakt:

Post autor: brylant » śr 29 sie, 2007

Ale będzie się działo oj biore termos na ciepłą herbatkę z prądem i 2 kanistry na paliwko.

Ja na tyle kilometrów roadbooka przerabiam swoją skrzynię na buty z przedpokoju żebym tylko dał radę nawinąć.

będziemy ładnie załadowani oj ładnie.

Zimy nie powinno być zapowiadają ładną pogodę.
Yamaha Grizzly 700 black carbon
http://www.quadteam.pl

Awatar użytkownika
markus
Kontakt:

Post autor: markus » sob 01 wrz, 2007

Teraz wiem czemu taka cisza w tym temacie choc do rajdu zostały pare dni. Wszyscy siedza w garazach i udoskonalaja swoje maszynki. My rowniez spedzamy długie godziny na przygotowaniu sie zarówno sprzetowo , logistycznie jak i taktycznie. Mamy pewne problemy z elektronika. Quady nie zawsze chca jezdzic pod woda. Ciagle pojawiaja sie nowe problemy sprzetowe. Pierwszy raz bedziemy testowac system porozumiewania sie Midlanta.
Z tego co wiem to jedzie sama polska czołówka. Benek ciagnie cała ekipe z gór. Płock wystawił nalepszych riderów. Chłopaki z Magdalenki i okolic na pewno beda chcieli pokazac na co ich stac.. Silna grupa z Pomorza. Podobno Łódz, Torun. Na pewno tez inne rejony polski sie szykuja. No i my czyli Jura-Team w składzie dwóch Quadów Suzuki. :D :D :D
To bedzie chyba najtrudniejszy a przynajmniej najbardziej wyczerpujacy rajd ze wszystkich edycji.
Na pewno bedzie spore cisnienie.
Na dzien dzisiejszy w klasyfikacji generalnej klasy Quad Extrem, zajmujemy trzecie i czwarte miejsce. Bedziemy chcieli na pewno poprawic wynik. Jednak nie bedziemy jechac na zywioł. Cisnienie owszem ale z UMIAREM. Liczy sie przede wszystkim sprawdzenie siebie i pokonanie swoich słabosci jak i oczywiscie doskonalenie umiejetnosci jazdy.
Sam udział w tym rajdzie i ukonczenie go to juz wielki sukces.
Mysle ze tym razem bedzie niestety sporo awarii sprzetów. Obym sie mylił :wink: :D :D :D

Awatar użytkownika
Arecki
Moderator
Kontakt:

Post autor: Arecki » ndz 02 wrz, 2007

uuuuuuuu grubo....:)
.:GALEON:.

brylant
Kontakt:

Post autor: brylant » ndz 02 wrz, 2007

No no będzie ładnie ja również się już powoli szykuje quad stoi rozebrany w garażu. Oponki nowe założone, Oleje wymienione, wszystko posprawdzane. Nasz team będzie b.okrojony troche chłpaków nie powracało jeszcze z wakacji,
Druga kwestia mój partner się utopił w zeszły wekend i ma problemy z quadem więc może być tak że będe szukał partnera na szybko.

My równiez nie będziemy robić wariactwa rajdy są tak cieżkie że sukcesem osobostym jest przejechanie całego rooadbokka.
Osobiście się modle żeby nie padało na przynajmiej nocnym odcinku.

Awatar użytkownika
Marcolife

Post autor: Marcolife » ndz 02 wrz, 2007

Ja też się szykuję, quad po przeglądzie, ciuchy wyprane i biorę cały zapas Mapooro-bez tego na takich długich odcinkach nie ma szans...
Już niedługo zwoduję delfina, założę pianę i fiu...na Ostrołękę!

brylant
Kontakt:

Post autor: brylant » wt 04 wrz, 2007

Chłopaki już siedzie i kombinuje czego nie dopilnowałem szykując quada żeby mi nie zgas w wodzie. ?

Wszystko zasilikonowałem zabezpieczyłem snorkele wypuszczone wyżej

Nie wiem co jeszcze.

brylant
Kontakt:

Post autor: brylant » wt 04 wrz, 2007

A i wylałem 5 litrów wody z baku Marcus dzięki że poruszyłeś tą kwestie nigdy bym nie pomyślał że może ąż tyle się nalać.

Awatar użytkownika
ITAL
V-ce Admin
Quad:: Honda Rincon 680 :)
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: ITAL » wt 04 wrz, 2007

Brylant a piersiówkę masz?
Bo jak masz to jesteś gotowy :wink:
Honda Rincon TRX 680 FA 2008! Red :I love HONDA: