Koszty eksploatacyjny ACCESS

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
macek
Imię: Maciek

Koszty eksploatacyjny ACCESS

Post autor: macek » pt 18 sty, 2013

witam.
Jestem na etapie chęci zakupu quada na wiosnę.
Od kilku dni przeglądałem internet i wygląda na to, że najbliżej moich oczekiwań jest quad access. Miałbym być to mój 1-szy własny quad. Kilka razy jeździłem quadami (wakacje egipt i kilka szkoleń wraz z wyprawami) i spodobało mi się bardzo. Na razie chciałbym kupić quada rekreacyjnego i trochę się nic pobawić.

Co myślicie o zakupie accessa SP 250 lub 300?
Nadaje się na zabawę 1-szym quadem?

Chciałem głównie popytać właścicieli tych quadów o typowych kosztach eksploatacyjnych accessów. Jaki jest roczny koszt posiadania quada chodzi mi o typowe naprawy, koszty przeglądów, oczywiście nie liczymy benzyny, OC i jakiś nietypowych awarii lub dzwonów :)
Czy każdy SP posiada homologację, tzn. czy każdego uda się zarejestrować na 1 lub 2 osoby?

Z góry przepraszam za może i głupie pytanie ale zaczynam dopiero swoją przygodę z quadami.

Z góry dziękuję wszystkim forumowiczom którzy mi pomogą.

pozdrawiam Maciek

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Re: Koszty eksploatacyjny ACCESS

Post autor: Pingwin Legnica » sob 19 sty, 2013

jak kupisz nowego to generalnie jak nie będziesz go próbował zamordować to zamknie się w kosztach podstawowego przeglądu, który robisz co 1000 km

jest to dobra propozycja na pierwszy raz, jest szeroki, stabilny a i moc Ci krzywdy nie zrobi

w dobrych rękach będzie żył, czasem może się coś przydarzyć ale generalnie gwarant powinien to ogarnąć

Sp z Polskiej dystrybucji zawsze posiadają homologację drogową , nie pamiętam ile jest tam wpisanych miejsc ale jazda z pasażerem nie da Ci radości i zadowolenia

zawsze polecam Accessa na pierwszy raz , jest łatwy w prowadzeniu i bezpieczny i wiele, wiele potrafi - wszystko zależy od kierowcy :)

tysiąc razy lepszy wybór od chinola typu baszan

i nie przepraszaj - po to tutaj jesteśmy, żeby Ci pomóc :)
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

macek

Post autor: macek » sob 19 sty, 2013

Pingwin Legnica dzięki za odpowiedzi na moje pytania.
A w jakiej cenie jest przegląd co 1000km, Orientuje się ktoś?
Właśnie mam teraz dylemat czy inwestować w nówkę czy szukać dobrej używki...
Chciałbym nauczyć się jazdy na quadzie, pojeździć ze 2 lata i pewno przesiąść się na coś mocniejszego. I nie wiem czy jest sens pchać się w nówkę.

Dzięki za dalszą pomoc

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » sob 19 sty, 2013

Jak Cię stać to zawsze nowy z gwarancją a jak nie to sam wiesz :)

Cena za podstawowy przegląd w Sp250 powinna zmieścić się w koszcie maks ok 250 pln.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

macek

Post autor: macek » ndz 20 sty, 2013

aha 250zł to w miarę ok.
A macie jakiegoś sprawdzonego dystrybutora, najlepiej blisko górnego śląska.
Pytam bo widzę, że na internecie wiele osób sprzedaje ACCESSy, a chciałbym wsiąść od kogoś pewnego. Nie wiecie również gdzie na górnym śląsku jest jakieś ASO Accessa?

W ogóle strasznie mało jest informacji o tej firmie na internecie, jak wpisuję nazwę to od razu wyszukiwarka pokazuje allegor i tylko oferty sprzedaży- nic o marce, serwisach ect.

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » ndz 20 sty, 2013

a wpisz lucky star bo to jest to samo :)

Stare modele tak sie nazywały
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

jimmy_ezg
Quad:: LS 300UD
Imię: Marcin

Post autor: jimmy_ezg » wt 29 sty, 2013

Accessami handluje ATV SWEDEN POLSKA. Na ich stronie są adresy dealerów.

Awatar użytkownika
Panther
Quad:: Yamaha Grizzly 660
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: Panther » wt 29 sty, 2013

Miałem LS 250 jako pierwszego quada i muszę powiedzieć że bardzo fajny quad. Szeroki, tani serwis, w miarę bezawaryjny. Najdroższą rzeczą jaką robiłem to przy 1700 km zerwał mi się pas napędowy. Koszt chyba wyniósł mnie około 200 pln albo 300. Już nie pamiętam. Homologacja jest na 2 osoby. Jak masz kasę to lepiej kupić nówkę tylko pytanie jest takie czy nie lepiej kupić od razu coś mocniejszego. Np jakieś suzuki ltz 400? Z oersoektywy czasu i patrząc ile kosztuje ltz400 to zdecydowanie wolałbym ltzetke:)
Pozdrawiam - Łukasz

macek

Post autor: macek » śr 30 sty, 2013

jimmy_ezg dzięki za namiary, ale już sobie poradziłem wcześniej.

Panther również dzięki za Twoje opinie o ACCESSie.

Ten qaud to ma być start mojej przygody z quadami i właśnie skłaniam się do tego żeby kupić nowego np. ACCESSa pojeździć z 2 lata i jak się będzie kończyła gwarancja to go sprzedać i ew. kupić coś mocniejszego- jak już się trochę nauczę jazdy quadami. Nie chciłabym po zakupie dokładać za dużo do interesu :)
Co do ltz to zastanawiałem się nad tym ale wydaję mi się, ze chyba jako 1-szy quad lepiej kupić nowy,słabszy i potem przesiadka na mocniejszy niż od razu mocny i do tego używany.
Chciałbym kupić quada max do 12 tys zł więc pozostaje mi chyba wybór nowy access lub jakąś używka. Ale z używkami wiadomo jak to jest, w ogłoszeniach to wszystko pięknie ładnie quady nie katowane, nie zalewane, a po zakupie wychodzi...

Aha no i dodam że zależałoby mi na quadzie z homologacją.

pozdrawiam Maciek

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Kontakt:

Post autor: Pingwin Legnica » śr 30 sty, 2013

kup accessa, polataj oceń , po roku, maks dwóch podejmiesz decyzję co dalej czy ośka czy jednak przeprawa

przy nowym będziesz latał a nie wciąż naprawiał

a jak kupisz zajechaną używkę i się okaże padaka będziesz naprawiał i naprawiał...

zatem przy używce musisz mieć zapas z kasą na ewentualne naprawy

bo w okazje i idealne stany ciężko mi uwierzyć
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”