Bashan 200 problem z gazem
Bashan 200 problem z gazem
Witam, kiedy jezdzilem quadem ostro po piachu, kopalem nim dziury itp, nie raz zrobilo mi sie ze nagle gaz sie zrobil na full i nie dalo rady go zmniejszyc, musialem gasic quada, poruszać linką i juz bylo normalnie. Po pryjechaniu do domu quad odpala, ale ma caly czas gaz na full, igilica wchodz do konca, tak że czuje że oddaje gaz ale i tak on jest na full, co to może być? I jak to zrobić bo w gazniku sie jeszcze nie bawiłem.
Re: Bashan 200 problem z gazem
zardzewiała linka w pancerzu, albo uszkodzona-przetarta, od tego bym zaczął, popatrz dobrze.
linke od gazu kupiłem nową , bo stara i tak nadawala sie do wymiany. I problem dalej jest taki jaki był :/, czuć , że sie gazu dodaje, jak sie kręci manetką słychać że iglica wchodzi w ten rowek, gaz normalnie moge dawać, ale niestety jak odpalam quada gaz caly czas jest na full. Wątpie żeby to byla przyczyna lewego powietrza, i wątpie, zeby mi łapał lewe powietrze.
Poprostu odrazu po odpaleniu wchodzi na maxymalne obroty. Nie bawiłem się śróbką od obrotów nic. Quad stał 3 meisiace nie odpalany bo był zepsuty, po odpaleniu pojawił sie problem.
Poprostu odrazu po odpaleniu wchodzi na maxymalne obroty. Nie bawiłem się śróbką od obrotów nic. Quad stał 3 meisiace nie odpalany bo był zepsuty, po odpaleniu pojawił sie problem.
w takim razie będziesz musiał zajrzeć do gaźnika inaczej tego nie widzę.
Zaglądalem do gaznika, nic niepokojącego tam nie widziałem. Nie znam sie na gaznikach, mozna powiedziec ze zagladalem tam pierwszy raz. A nie wiesz moze, co mial bym w nim sprawdzić? Czy od takiej jazdy "po piachu" mozna coś w nim przestawic? Nie wiem co mam sprawdzić, doradźcie coś
-
- Quad:: bashan200
mam problem z bashanem 200 jak dodaje gazu to zaczyna coś gwizdać i odrazu quad gaśnie i nie chce odpalić poradźcie coś
Sprawdż dysze od regulacji mieszanki paliwa może jest zabrudzona, albo coś tam wpadło !