shineray 200 powietrze przeskakujący bieg

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
xemil
Quad:: SHINERAY 200 powietrze

shineray 200 powietrze przeskakujący bieg

Post autor: xemil » pn 31 gru, 2012

Proszę o podpowiedź. Mam shineraya 200 na 1 i na wstecznym przeskakuje coś w silniku (zrywa, przerywa) na innych biegach tego nie zauważyłem.Jeżeli ruszę powoli to nic się nie dzieje ( ale nie po to go kupiłem żeby rekreacyjnie jeździć) Rozebrałem silnik i żadnych opiłków czy braku zęba nie widać. Napęd też w porządku. Czego szukać jak diagnozować .
Może już się ktoś spotkał z takim zjawiskiem w swoim Chinolku.

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Re: shineray 200 powietrze przeskakujący bieg

Post autor: Marines » wt 01 sty, 2013

Sprawdzałeś stan sprzęgła? Jeśli tryby są ok, łożyska nie są uszkodzone to sprawdziłbym właśnie sprzęgło.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

xemil
Quad:: SHINERAY 200 powietrze

Post autor: xemil » śr 02 sty, 2013

Sprzęgła nie sprawdziłem. A to może też być takie zachowanie ? Nie jest to takie odczucie że się ślizga tylko jakby " coś się urywało"

cugi253
Quad:: Yamaha BIG BEAR 350 4x4
Imię: Marcin

Post autor: cugi253 » sob 05 sty, 2013

Najprawdopodobniej masz zęby juz połokrągłe, albo wyrobiony pamiętnik, albo lement wybierający bieg może byc zużyty. Zrob fotki to cos doradzimy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”