Polaris SERWIS KATASTROFA
-
- Quad:: Polaris Sportsman 500 6x6 oraz SP 800 2011
- Imię: Mirek
Re: Polaris SERWIS KATASTROFA
W końcu zakupiłem sobie marzenie w postaci SP800 A dlaczego SP ??
No w końcu pomyślałem sobie Polaris cała Ameryka na tym jeździ wojsko musi być niezniszczalny no i patrząc w owym czasie serwisów mnóstwo. I jakie było moje zdziwienie gdy pewnego dnia marzenie stanęło.Ale nic nie martwiąc się dzwonie do serwisu w Poznaniu (nr w tamtym czasie ze strony Polonicup) i słyszę że nie ma serwisu i nie chcą mieć nic wspólnego z ta firma. Dzwonie do Poloni a tam słyszę że pojazd mam wstawić tylko tam gdzie zakupiłem to trochę mi ręce opadły bo z Poznania do Bielska białej jest kawałek. Ale chwała panu z Bielska który mówi żebym poczekał dzień on spróbuje coś załatwić. na następny dzień dzwoni i Mówi że mam go zawieść do Zielonej góry a wiec został zapakowany i zawieziony.Pojazd ładnie przyjęty (naprawdę polecam serwis ) Ale i tu zaczęły się schody szukanie dziury w całym udowadnianie czy nie był topiony no ale jak sobie życzą tak biedny pan mechanik czyni.nie powiem wam dokładnie co było zepsute wiem że coś z hydro popychaczami karterem i wałkiem I teraz najlepsze od momentu wstawienia Pojazdu do odebrania minęły 2 miesiące i 27 dni biedny pan mechanik miał suszona głowę prze zemnie co drugi dzień a jedynym jego wytłumaczeniem było niestety tylko to że nie ma jeszcze części. A czarę goryczy w ostatnim czasie przelał Bezpiecznik z wypalonym gniazdem, i słowa pana w Poloni proszę dzwonić do bielska gdzie pan kupił no i dzisiaj padły jeszcze światła z przodu.
Przepraszam was za ten żal ale po prostu mi już na ten sprzęt ręce opadły
No w końcu pomyślałem sobie Polaris cała Ameryka na tym jeździ wojsko musi być niezniszczalny no i patrząc w owym czasie serwisów mnóstwo. I jakie było moje zdziwienie gdy pewnego dnia marzenie stanęło.Ale nic nie martwiąc się dzwonie do serwisu w Poznaniu (nr w tamtym czasie ze strony Polonicup) i słyszę że nie ma serwisu i nie chcą mieć nic wspólnego z ta firma. Dzwonie do Poloni a tam słyszę że pojazd mam wstawić tylko tam gdzie zakupiłem to trochę mi ręce opadły bo z Poznania do Bielska białej jest kawałek. Ale chwała panu z Bielska który mówi żebym poczekał dzień on spróbuje coś załatwić. na następny dzień dzwoni i Mówi że mam go zawieść do Zielonej góry a wiec został zapakowany i zawieziony.Pojazd ładnie przyjęty (naprawdę polecam serwis ) Ale i tu zaczęły się schody szukanie dziury w całym udowadnianie czy nie był topiony no ale jak sobie życzą tak biedny pan mechanik czyni.nie powiem wam dokładnie co było zepsute wiem że coś z hydro popychaczami karterem i wałkiem I teraz najlepsze od momentu wstawienia Pojazdu do odebrania minęły 2 miesiące i 27 dni biedny pan mechanik miał suszona głowę prze zemnie co drugi dzień a jedynym jego wytłumaczeniem było niestety tylko to że nie ma jeszcze części. A czarę goryczy w ostatnim czasie przelał Bezpiecznik z wypalonym gniazdem, i słowa pana w Poloni proszę dzwonić do bielska gdzie pan kupił no i dzisiaj padły jeszcze światła z przodu.
Przepraszam was za ten żal ale po prostu mi już na ten sprzęt ręce opadły
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
Chyba jedynym rozwiązaniem no i batem na importera będą masowe skargi na Poloniecup do producenta w Stanach. Innego rozwiązania chyba nie ma.
-
też mi sie tak wydaje
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Kiedyś sprzedawałem polarisa...
Ło matko !!!!!!
Ło matko !!!!!!
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
Panowie nie dziwcie się Poloni Cup osatnio sprzedali dla wojska 50 szt. to są zarobieni i mają wszystkich w nosie.
http://www.trans-squad-team.pl
kontakt: ustawka@trans-squad-team.pl
kontakt: ustawka@trans-squad-team.pl
- Chochol
- Quad:: POLARIS
- Imię: Michal
- Kontakt:
I ja wrzuce swoje 3 grosze Ja osobiście jestem fanem marki Polaris, ich myśli technicznej, rozwiązań
Jednak nie potrafie zrozumieć polityki cenowej w polsce.
Poniżej ceny sklepowe (katalogowe na stronie producenta) i ceny w polsce
Przykład:
Usa RZR 900XP 15.999$ (50716.83zł ) --> Polska 28359.62$ (89 900zł)
Usa Sportsman 850XP 8799$ (27892.83zł) --> Polska 17003.15$ (53 900zł)
z mniejszych rzeczy: uszczelniacz przegubu to koszt 5$ czyli 15.85zł, w polsce u dealera to koszt 75 zł czyli 23$
Ktoś powie, że trzeba doliczyć koszta przywozu itd, ale dealer przecież ma rabaty hurtowe, on nie kupuje quada w cenie katalogowej tylko np z rabatem 25% lub więcej. Jakby amerykancowi wystawić pojazdy w naszych cenach, popukał by sie w czoło. No ale my tu mamy Tuskmenistan.
Jednak nie potrafie zrozumieć polityki cenowej w polsce.
Poniżej ceny sklepowe (katalogowe na stronie producenta) i ceny w polsce
Przykład:
Usa RZR 900XP 15.999$ (50716.83zł ) --> Polska 28359.62$ (89 900zł)
Usa Sportsman 850XP 8799$ (27892.83zł) --> Polska 17003.15$ (53 900zł)
z mniejszych rzeczy: uszczelniacz przegubu to koszt 5$ czyli 15.85zł, w polsce u dealera to koszt 75 zł czyli 23$
Ktoś powie, że trzeba doliczyć koszta przywozu itd, ale dealer przecież ma rabaty hurtowe, on nie kupuje quada w cenie katalogowej tylko np z rabatem 25% lub więcej. Jakby amerykancowi wystawić pojazdy w naszych cenach, popukał by sie w czoło. No ale my tu mamy Tuskmenistan.
- tede74
- Administrator
- Quad:: Scrambler XP 1000 S
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Pierwsza rzecz, do cenu w USA dolicz akcyzę + vat.
Po drugie nie do końca jest tak, że cenę ustala importer, jest to polityka sprzedażowa producenta dla danego regionu świata. Wystarczy popatrzeć na ceny samochodów europejskich, które w stanach są tańsze niż w Europie. Zresztą chyba nie ma u nas już nic co by było tańsze niż w stanach. Żywność, elektronika, motoryzacja, paliwa, domy itd. wszystko jest tańsze za oceanem niż u nas.
Po drugie nie do końca jest tak, że cenę ustala importer, jest to polityka sprzedażowa producenta dla danego regionu świata. Wystarczy popatrzeć na ceny samochodów europejskich, które w stanach są tańsze niż w Europie. Zresztą chyba nie ma u nas już nic co by było tańsze niż w stanach. Żywność, elektronika, motoryzacja, paliwa, domy itd. wszystko jest tańsze za oceanem niż u nas.
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
ok ale vat i akcyzę nie dolicza się do ceny sklepowej w USA tylko do ceny zakupu od fabryki, dystrybutora itp. Jak zwał tak zwał. Na pewno jest dużo niższa niż cena dealera w Stanach. Przypuszczam jak by cena Polarisów był niższa od obecnej i podejście importera do spraw z gwarancją na pewno marka ta cieszyła by się większym zaufaniem i większym popytem. Pamiętam jak 2can opisywał polarisa na ATV i sprzedaż podskoczyła ale niestety negatywne opinie o importerze skutecznie odpychają użytkowników od tej marki. Daleko szukać? Pamiętasz jak na Rumuni pytałem się Lalusia na tematy Polarisa? Obiektywnie odpowiedział że Polaris jest super wygodnym quadem ale serwis niejako zmusił go do zmiany marki. I czym teraz jeździ? Może Laluś sam się wypowie co do marki i traktowania klientów przez importera.
-
To biedna ta nasza armia znowu będzie 100 pojazdów z czego sprawnych 30 w magazynie
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
ja tam nienawidzę Polarisa bo to lipny sprzęt ....
popatrzcie na takiego xp850 czy rzr-a czy najnowszego scramblera -
idzie się zakochać
może kiedyś będziemy mieli w Polsce Can-am polska czy polaris Polska i wówczas nt serwisu będziemy słodzić jak Niemcy
popatrzcie na takiego xp850 czy rzr-a czy najnowszego scramblera -
idzie się zakochać
może kiedyś będziemy mieli w Polsce Can-am polska czy polaris Polska i wówczas nt serwisu będziemy słodzić jak Niemcy
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl