Can am outlander xxc w praniu.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Can am outlander xxc w praniu.
trzeba się wziąć za tego bydlaka i trochę mu pomóc co by w terenie nie zawiódł. W związku, że to mój debiut z tą marką będę wdzięczny za każde info na ten temat.
Cel : przygotować go do kwietnia tak aby ukończył MT Rally i to najlepiej w klasie Sport czyli przeprawowej. jak się nie uda jadę Rinconem
Fotka fabrycznego xxc outa 800r :
Out xxc powstał na bazie renegade ale buda została przeniesiona z Outlandera. i tak otrzymaliśmy zabudowaną renię:) Z ciekawostek xxc posiada wspomaganie kierownicy DPS z podwójną regulacją , felgi z beadlockiem - zapobiegające zsunięciu opony podczas jazdy :
posiada też amortyzatory gazowe kayaba. reszta jest już podobna do innych modeli tej marki z tych roczników 2010-2011.
Dotychczas założyłem jedyne słuszne dystanse , w których szpoilki sie nie urywają - przód + 3 cm i tył plus 4,5 cm. Poszerzają one znacznie quada dzięki czemu jazda odbywa się duzo bardziej stabilnie:
założyłem również poszerzenia błotników z przodu jak i z tyłu - dzięki nim quad nie chlapie tak mocno a mając na uwadze założone poszerzenia nawet obowiązkowe:
bez :
i z :
wymieniłem również opony z fabrycznych itp na alltraki 25", niestety felgi z beadlockiem są trudne do obsługi gdyż opona jest potocznie mówiąc przykręcana do felgi na stałe .... robi się to tymi śrubkami :
alltrak :
i oryginał ITP:
założyłem też tylny zderzak żeby zabezpieczył mi tył quada
teraz plan :
osłony spodu - fakt on coś tam ma ale są nie pełne i jakoś im nie ufam i muszę założyć coś bardziej sprawdzonego
wyciągarka superwinch - ciekawe czy się zmieści i gdzie założe przekaźnik i na jakiej płycie w końcu zdecyduje się na montaż? problematyczne jest tez prowadzenie z niej liny poprzez ten lanserski przedni bumper
przerobienie airboxa na taki co by wyżej zasysał powietrze
przerobienie wylotu ze skrzyni cvt na taki z modelu XMR i doprowadzenie go w okolice licznika
założenie czujników temperatury cieczy i paska
założenie in line coolerów - czyli dodatkowych chłodniczek
montaż oświetlenia LED obecnie mam lampę z Rincona ale trzeba wymyśleć coś na stałe i piekielnie mocnego - już mam pomysł, w subie wychodzi mi aż 120 w mocy i ponad 12.000 lumenów. tylko czy prądnica podoła ?
założenie uchwytu tylnego do haka - co by można było linę podpiąć
podłączenie roadbooka i metromierza na jakiś szybki system wypinania
skonstruowanie uchwytu do nich - lekkiego i trwałego lub skorzystanie z ram - mount-a
wymiana oryginalnego filtra powietrza na twin air-a
i w końcu pełny przegląd, wszystkie oleje, zawory i inne tam takie - wymagane codzienną obsługą
regulacja zawieszenia pod swoje potrzeby i prześwitu
ech trochę się nazbierało...
i jeszcze dodatkowy zbiornik paliwa z elektryczną pompką bo obecny jest żenująco mały...
no i wychodzi, że z robotą nie ma co czekać...
Cel : przygotować go do kwietnia tak aby ukończył MT Rally i to najlepiej w klasie Sport czyli przeprawowej. jak się nie uda jadę Rinconem
Fotka fabrycznego xxc outa 800r :
Out xxc powstał na bazie renegade ale buda została przeniesiona z Outlandera. i tak otrzymaliśmy zabudowaną renię:) Z ciekawostek xxc posiada wspomaganie kierownicy DPS z podwójną regulacją , felgi z beadlockiem - zapobiegające zsunięciu opony podczas jazdy :
posiada też amortyzatory gazowe kayaba. reszta jest już podobna do innych modeli tej marki z tych roczników 2010-2011.
Dotychczas założyłem jedyne słuszne dystanse , w których szpoilki sie nie urywają - przód + 3 cm i tył plus 4,5 cm. Poszerzają one znacznie quada dzięki czemu jazda odbywa się duzo bardziej stabilnie:
założyłem również poszerzenia błotników z przodu jak i z tyłu - dzięki nim quad nie chlapie tak mocno a mając na uwadze założone poszerzenia nawet obowiązkowe:
bez :
i z :
wymieniłem również opony z fabrycznych itp na alltraki 25", niestety felgi z beadlockiem są trudne do obsługi gdyż opona jest potocznie mówiąc przykręcana do felgi na stałe .... robi się to tymi śrubkami :
alltrak :
i oryginał ITP:
założyłem też tylny zderzak żeby zabezpieczył mi tył quada
teraz plan :
osłony spodu - fakt on coś tam ma ale są nie pełne i jakoś im nie ufam i muszę założyć coś bardziej sprawdzonego
wyciągarka superwinch - ciekawe czy się zmieści i gdzie założe przekaźnik i na jakiej płycie w końcu zdecyduje się na montaż? problematyczne jest tez prowadzenie z niej liny poprzez ten lanserski przedni bumper
przerobienie airboxa na taki co by wyżej zasysał powietrze
przerobienie wylotu ze skrzyni cvt na taki z modelu XMR i doprowadzenie go w okolice licznika
założenie czujników temperatury cieczy i paska
założenie in line coolerów - czyli dodatkowych chłodniczek
montaż oświetlenia LED obecnie mam lampę z Rincona ale trzeba wymyśleć coś na stałe i piekielnie mocnego - już mam pomysł, w subie wychodzi mi aż 120 w mocy i ponad 12.000 lumenów. tylko czy prądnica podoła ?
założenie uchwytu tylnego do haka - co by można było linę podpiąć
podłączenie roadbooka i metromierza na jakiś szybki system wypinania
skonstruowanie uchwytu do nich - lekkiego i trwałego lub skorzystanie z ram - mount-a
wymiana oryginalnego filtra powietrza na twin air-a
i w końcu pełny przegląd, wszystkie oleje, zawory i inne tam takie - wymagane codzienną obsługą
regulacja zawieszenia pod swoje potrzeby i prześwitu
ech trochę się nazbierało...
i jeszcze dodatkowy zbiornik paliwa z elektryczną pompką bo obecny jest żenująco mały...
no i wychodzi, że z robotą nie ma co czekać...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
- Chochol
- Quad:: POLARIS
- Imię: Michal
- Kontakt:
Re: Can am outlander xxc w praniu.
uchwyt pod roadbook mozesz dac taki: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=278367798907233&set=a.255433657867314.58225.156955821048432&type=3&theater
- płyta pod spód raczej wymagana jak chcesz mieć całą ramę
- przebudowa uchwytu tylnego dyferencjału, bo możesz go wyrwać
- proponowałbym przeniesienie akumulatora bo z tyłu nie jest najszczęśliwszy, a wtedy uda Ci się zmieścić dodatkowy zbiornik paliwa.
- dodatkowy zbiornik paliwa z kontrolką stanu lub przynajmniej dioda rezerwy.
Wiekszość już robiłem, jak znajdę zdjęcia to podeśle, ale mam troche dużo roboty i nie wszystko posiada dokumentacje fotograficzną.
- płyta pod spód raczej wymagana jak chcesz mieć całą ramę
- przebudowa uchwytu tylnego dyferencjału, bo możesz go wyrwać
- proponowałbym przeniesienie akumulatora bo z tyłu nie jest najszczęśliwszy, a wtedy uda Ci się zmieścić dodatkowy zbiornik paliwa.
- dodatkowy zbiornik paliwa z kontrolką stanu lub przynajmniej dioda rezerwy.
Wiekszość już robiłem, jak znajdę zdjęcia to podeśle, ale mam troche dużo roboty i nie wszystko posiada dokumentacje fotograficzną.
- syciu
- A.P.T. - ATV Poznań Team
- Quad:: Renegade 800 XXC
- Imię: Łukasz
- Kontakt:
No Danielu - jak co dzwon - sporo z wymienionych rzeczy posiadam
M5 - "Chcesz się ścigać, nie masz szans" - Jeremy Clarkson
SQUAD: A.P.T. - ATV Poznań Team
ZONEparts.pl
SQUAD: A.P.T. - ATV Poznań Team
ZONEparts.pl
- Lalus
- ATV-Team Sulechów
- Quad:: był Japan i Usa, teraz made in Mexico
Bardzo dobry wybór
Sam nim ganiam i większość z opisanych rzeczy mam na gadzie
Na pewno usprawni to Xxc to MT lub Great Escape....
Pomocni w temacie to Syciu czy tez Miro, pewnie wielu innych jak Marten etc
Co mogę od siebie dodać to kiera flexx, skrzynka peli, ale...
Uważaj na wagę gada, dobrze bo oponki masz lekkie ( tylko błota nie lubią) ale na pełnym gwizdku idą
A i grzane manety tez warto - bo niestety terminy kwietniowe tych zawodów jak i woda nie sprzyja
Sam nim ganiam i większość z opisanych rzeczy mam na gadzie
Na pewno usprawni to Xxc to MT lub Great Escape....
Pomocni w temacie to Syciu czy tez Miro, pewnie wielu innych jak Marten etc
Co mogę od siebie dodać to kiera flexx, skrzynka peli, ale...
Uważaj na wagę gada, dobrze bo oponki masz lekkie ( tylko błota nie lubią) ale na pełnym gwizdku idą
A i grzane manety tez warto - bo niestety terminy kwietniowe tych zawodów jak i woda nie sprzyja
GRO-CANION TEAM SULECHÓW
[b]Mołdawia-2009, Ukraina-2010(11), Rumunia-2010(11), Grecja-2011,Ukraina 2012, Tunezja-2012, Albania 2013, Ukraina 2013 [/b]
[b]Mołdawia-2009, Ukraina-2010(11), Rumunia-2010(11), Grecja-2011,Ukraina 2012, Tunezja-2012, Albania 2013, Ukraina 2013 [/b]
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
z kierki rezygnuje, skrzynka zbyteczna serwis zmieści się do tylnego schowkaLalus pisze: kiera flexx, skrzynka peli, ale..
najpierw muszę pouważać na swoją wagę bo 20 kg niepotrzebnego balastu wożę ze sobąLalus pisze:Uważaj na wagę gada
ale z wagą masz rację, nie zrobie dyskoteki z quada
a te już są i grzeją, fakt jeden bieg ale zawsze coś reszta biegów umarła a był jeszcze jedenLalus pisze:A i grzane manety tez warto
miała jechać taka jedna, wypasiona ale kierowca się rozmyslił, a taka piękna fokoelka z niej jest... a kierowca swoje - NIE JADĘ , elka, roadbook, metromierz, wszystko ma ...Ikar pisze:Ktoś jedzie Foczką na MT ?
spokojnie trzeba będzie użyć nieczystych sposobów i zaszantażować kolegę, że do wrześniowej Gruzji - MT obowiązkowe
ja bym pojechał foczką ale bez zawiasu wolę , sam wiesz co
oj zadzwonię, zadzwonię....syciu pisze:No Danielu - jak co dzwon - sporo z wymienionych rzeczy posiadam
muszę popatrzeć czy się zmieści co by schowek był czynny, a tak w ogóle jest sprawdzony na tego typu rajdzie ?Chochol pisze:uchwyt pod roadbook mozesz dac taki: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
aku zostaje a zbiornik będzie zewnętrzny, taki dokładany - za dużo roboty jak na jeden rajd z przekładaniem zbiornika i aku... Krecik jedzie bvez zbiornika i ciekawe , który będzie na mecieChochol pisze:proponowałbym przeniesienie akumulatora bo z tyłu nie jest najszczęśliwszy, a wtedy uda Ci się zmieścić dodatkowy zbiornik paliwa.
ten zbiornikm działa inaczej, po prostu pstryk i się przelewa z jednego do drugiego, do pełnaChochol pisze:- dodatkowy zbiornik paliwa z kontrolką stanu lub przynajmniej dioda rezerwy.
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
- kacperr
- Quad:: Out's: 1000max Ltd & 1000xtp
- Imię: Kacper
Patrząc na innych jeżdżących na out xxc w rajdach, dołożyłbym jeszcze kit chłodnicy na bagażniku, żeby się za bardzo sprzęt nie zgrzał, bo chłodnica w can am'ach przed błotem za bardzo osłaniana to nie jest:) (nawet od strony kół).
Medaliki Team
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
słuszna uwaga - ale raczej ją obuduję niż przeniosę
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
-
- Lucky ATV Team
- Quad:: Taki fajny
Do rajdów błotnych przeniesienie chłodnicy a'la xmr to bardzo słuszne rozwiązanie. Problemy z przegrzewaniem się przez zasyfioną chłodnicę znają chyba wszyscy. Warto zastosować również taki dodatek:
Jeszcze przerobić odkręcanie lewego stopnia, co by można by szybko odkręcić lewy dekielek, wiadomo w jakim celu.
Jeszcze przerobić odkręcanie lewego stopnia, co by można by szybko odkręcić lewy dekielek, wiadomo w jakim celu.
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Kontakt:
Miro ale u mbie schodz ten dekielek bez odkręcania podstopnia ?
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl