niechce ruszyc co mam zrobic

Wasze doświadczenia i pytania związane z chińskimi quadami
ODPOWIEDZ
spartikus95@o2.pl
Quad:: chinol
Imię: sebastian

niechce ruszyc co mam zrobic

Post autor: spartikus95@o2.pl » czw 27 gru, 2012

mam problem z moim quadem bo odpala ale nie chce ruszyc bo przedtem łańcuch mi się zawinoł na przednią zębatkę i quad staną i teraz normalnie odpala i wszystko i niechce jechac a i przypomne ze to chinol 72cc automat i niewiem co mu moze byc i ile bedzie kosztowac pomuzcie :I love QUADZIK:

pr.maciej
Quad:: xmr
Imię: Maciej

Re: niechce ruszyc co mam zrobic

Post autor: pr.maciej » czw 27 gru, 2012

Opisz dokładniej co się stało i jaki jest teraz tego rezultat.
Zobacz czy czegoś nie pogięło
facebook Atv4funMx

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Post autor: Marines » pt 28 gru, 2012

Jeśli możesz to ogarnij trochę pisownię, żeby było czytelniej. Przeglądarka podkreśla błędy :]
Zobacz czy przy ruszaniu kręci się przednia zębatka, lub ewentualnie ma jakieś drganie. Z powodu naprężenia mógł pęknąć wałek zdawczy, czasami tak bywa przy chińskich odlewach.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

spartikus95@o2.pl
Quad:: chinol
Imię: sebastian

Post autor: spartikus95@o2.pl » pt 28 gru, 2012

Zebatka Przodnia sie nie rusza .... włanczam go odpala normalnie ale ruszyc niechce co moze byc problemem prosze o odpowiedzi daje reputki bd wdzieczny :) czekam

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Post autor: Marines » sob 29 gru, 2012

Jak napisałem wyżej. Skoro zębatka nie kręci się ani do przodu ani do tyłu po wbiciu biegu to uszkodzony może być wałek zdawczy, na którym ta zębatka jest osadzona. Najpierw sprawdź to. Zdejmij łańcuch i dociśnij wałek jeśli zacznie Ci się kręcić to prawdopodobnie pęknięcie. Jeśli nie to problem może tkwić głebiej w skrzyni. Stawiam jednak na wałek, bo pisałeś, że stało się to po wkręceniu łańcucha, a druga sprawa, że raczej któryś z biegów by zadziałał.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

ODPOWIEDZ

Wróć do „Chińskie quady”