W styczniu będzie.Chochol pisze:Scrambler 850XP juz jest?
Dylemat nad doborem potwora.
- tede74
- Administrator
- Quad:: Scrambler XP 1000 S
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Re: Dylemat nad doborem potwora.
-
- Quad:: xmr
- Imię: Maciej
Co do xmr ja mojego kupiłem w lutym 2011 roku zrobiłem nim ok 2800km
i zero problemów poza normalnymi tzn:
wymiany olejów tak jak się należy
wymiany filtra pow.
reg.zaworów ok 2200km
Owszem z przygód urwałem przegub koszt spory bo do tego modelu jest wzmacniany (ponoć) kupowałem orginał kosztował ok 1200 zł komplet z manszetami
o quada staram się dbać serwisuję go robię diagnostykę komp,
Jestem z niego bardzo zadowolony jedyny minus to pasek łatwo jest go przypalić wymiana na nowy to koszty ok 500 zł
Co do mocy 800 jeszcze nie zdarzyło mi się aby mi jej zabrakło
Fakt części są drogie począwszy od oklein ,opon ,przegubów
ale naprawdę warto sprzęt godny polecenia i daje dużo frajdy jako przeprawówka
trawersy nie są jego mocną stroną ale to raczej kwestia opon (opony typowo w teren na asfalcie lecą moment) oraz jego wagi na tym quadzie zabardzo się nie nagimnastykujesz
Jak już pisałem sprzęt fajny jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz chętnie odpowiem
i zero problemów poza normalnymi tzn:
wymiany olejów tak jak się należy
wymiany filtra pow.
reg.zaworów ok 2200km
Owszem z przygód urwałem przegub koszt spory bo do tego modelu jest wzmacniany (ponoć) kupowałem orginał kosztował ok 1200 zł komplet z manszetami
o quada staram się dbać serwisuję go robię diagnostykę komp,
Jestem z niego bardzo zadowolony jedyny minus to pasek łatwo jest go przypalić wymiana na nowy to koszty ok 500 zł
Co do mocy 800 jeszcze nie zdarzyło mi się aby mi jej zabrakło
Fakt części są drogie począwszy od oklein ,opon ,przegubów
ale naprawdę warto sprzęt godny polecenia i daje dużo frajdy jako przeprawówka
trawersy nie są jego mocną stroną ale to raczej kwestia opon (opony typowo w teren na asfalcie lecą moment) oraz jego wagi na tym quadzie zabardzo się nie nagimnastykujesz
Jak już pisałem sprzęt fajny jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz chętnie odpowiem
facebook Atv4funMx
-
- Quad:: raptor 66-
- Imię: Łukasz
wiesz chodzi mi o to ze nei chchem kupic czegos i zeby czały czas to robic jestem raczej początkujacym na przeprawówkach i mamy juz cf moto 800(podobno szwecka robota) i powiem ci ze daje rade ma jzu przejachane jakeis 2500 km i nic zadnego problemu tylk sie martwie jak to bnedzie dalej bo podbno w dłuzszym czase sa problemy z tymi sprzetami a chlopaki jezdza od nas tylko can-am i bardzo chawla sobie tylko wydatek rzedu 30 tysi to ne iobedize taki prosty i łatwy a chcem cos porzadnego bo raz kupic porzadnie a ne ijakies szroty i remonrtowac cały czas.I zastanawia mnei fakt czy lepeij jest kupic gada od bogatego dziecaiak który nei szanuje sprzetu i nei liczy sie dla niego kasa czy moze od troche uboższego który szanuje sprzecior i lekko mówiąc oszczędza ni nim mam potwworny dylemat palnuje zakup tka na marzec kwiecień do tego czasu musze raptora sprzedac i bedzie zawsze jakis zastrzyk gotówki na nowego co nie:)
-
Powiem tak kupić używanego w dobrym stanie i najlepiej jak nówka będzie trudno.
Fakt właściciele can-am'ów raczej dbają o swój sprzęt jeśli chcesz kupować używkę wydaje mi się iż najlepiej to od osoby z forum która raczej nie będzie opowiadać głupot na temat quada (reputacja itp) za kwotę 30 tysi może być ciężko z Xmr'em
Sam swojego gada będę sprzedawał z jakiś czas i wiem na pewno że nie za 30 tyś Znam ich ceny i wiem ile włożyłem w dodatkowy osprzęt
Raczej właściciele takich quadów nie będą chcieli być stratni
Fakt właściciele can-am'ów raczej dbają o swój sprzęt jeśli chcesz kupować używkę wydaje mi się iż najlepiej to od osoby z forum która raczej nie będzie opowiadać głupot na temat quada (reputacja itp) za kwotę 30 tysi może być ciężko z Xmr'em
Sam swojego gada będę sprzedawał z jakiś czas i wiem na pewno że nie za 30 tyś Znam ich ceny i wiem ile włożyłem w dodatkowy osprzęt
Raczej właściciele takich quadów nie będą chcieli być stratni
facebook Atv4funMx
-
A jest ktos w stanei opisać mi osiagi wydajnośc w terenie i wady zalety Yamahy Grizzly? Wiem ze to nie w tej karcie ale nei otwieram nowego tematu bo nei warto.Jesto on troche tańszy niż can am ale czy daje rade i czy silnik 700 wystarczy do takiego gada.
-
Jasne ze tak qrizzly to jeden z lepszych quadów do zabaw błotnych kilka modyfikacji i naprawdę daje radę
facebook Atv4funMx
No i już sobie sam odpowiedziałeśLecha1koks pisze: ale nei otwieram nowego tematu bo nei warto
- kacperr
- Quad:: Out's: 1000max Ltd & 1000xtp
- Imię: Kacper
Can am przede wszystkim daje bardzoo dużo frajdy z jazdy. Mam xmr od czerwca 2011 i przejechane jakoś 4500, grizzly od 2009 i 10tyś i powiem tak: I w tym i w tym nic mi się nigdy nie zepsuło:) zaleta grizzlego to łatwość serwisowania, prostota konstrukcji. Wielkość xmr czasem przeszkadza(słaby skręt,długość) ale da się przyzwyczaić:) Polecam Ci oba ale xmr nie kupisz za 30tyś, minimum 40. Za 30tyś znajdziesz już jakaś bombę 800
Medaliki Team
-
Dzieki wielkie panowie a o jakich modyfikacjach w tym grizlym mowisz? No jezdziłm razm can amem 80 i fajnie sie śmiga ale mówie troche drogi jak na pierwszego przeprawowego."Najbardziej ejstem nastawiony na can am wiec wiem jzu na czym stoje i nie jest zle bo mysłem ze bedzie gorzej.Chyba sie zdecyduje na tego can am 800 tak z 2009 lub 2010 rok i na pierwszys raz wystarczy m isie tak wydaje bym polatał tak z 2 latkai cos nowego i mocniejszego?A są potrebne jakieś modyfikacje co do szczelności zeby lata bo błotku i wodzie czy juz sa pozabezpieczane fabrycznie jakoś tm?
-
Modyfikacji grizzly'ego jast kilka sposobów .
1 snorkle
2 podniesienie o ok 4 cm (większy prześwit)
3 opony (dystanse ,felga z ofsetem)
Te 3 zmiany znacznie poprawiają możliwości quada podczas zabaw w błocie
Co do can-am'a xmr jest na tyle przygotowany przez producenta że nie trzeba nic zmieniać aby jeździć po błocie
1 snorkle
2 podniesienie o ok 4 cm (większy prześwit)
3 opony (dystanse ,felga z ofsetem)
Te 3 zmiany znacznie poprawiają możliwości quada podczas zabaw w błocie
Co do can-am'a xmr jest na tyle przygotowany przez producenta że nie trzeba nic zmieniać aby jeździć po błocie
facebook Atv4funMx