kilka uwag do stony Quadzik i Forum

Działanie strony i forum. Chcesz nas pochwalić :) coś nie działa? masz jakieś opinie, uwagi lub propozycje? Pisz śmiało...
ODPOWIEDZ
MaciekP

kilka uwag do stony Quadzik i Forum

Post autor: MaciekP » pn 17 paź, 2005

Witam,

Bardzo sie ciesze, ze powstala kolejna strona o quadach :D ...i forum.
Mam jednak kilka kosmetycznych uwag/ propozycji:

1. Strona jest troche zabalaganiona. Jej przejrzystosc pozostawia sporo do zyczenia. Drazni mnie np lewa kolumna, ktora zmusza do strasznie dlugiego przewiajania, kiedy 3/4 strony jest juz puste.
2. Forum jest nowe i juz jest przeladowane tematami. Zanim znajde wlasciwy temat mija kilkadziesiat sekund. To troche przeraza. Nie wiem czy jest konieczna taka specjalizacja. Pisze sie chyba najchetniej tam, gdzie jest ruch, a jak wymusic ruch, skoro jest tyle tematow? 100 osob nie zapelni tego forum. Mysle, ze warto by przyciac je o polowe i zrobic bardziej ogolne tematy. Bedzie to bardziej zachecajace. :D
3. Dopiero co kupilem film DVD o manewrach w Bartoszycach. Kiedy teraz wchodze na link FILMY, juz go nie ma. Co sie stalo?
4. dlaczego nie ma ze strony glownej na zakladkach wejscia na FORUM?

Zycze dalszego rozwoju i popularnosci!
Maciek

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » wt 18 paź, 2005

Wiem, że strona wymaga dopieszczenia, ale z tym jeszcze chwilkę poczekam, na więcej uwag z waszej strony.

Ad.1
Lewa strona jest bardzo długa, to faktycznie, ale mamy również bardzo długie relacje zdjęciowe z zawodów i wtedy cały czas po lewej i prawej stronie coś jest. Można by to rozwiązać np. w taki sposób, żeby liczba aktualności dostosowywała się do długości artykułu, wtedy uniknelibyśmy sytuacji opisanej przez MaćkaP...

Ad.2
Forum istnieje od 2 miesięcy, więc zanim zapełnimy Forum Quadzikowe to minie sporo czasu. Jeżeli chodzi o podział forum na tematy to uważam, że powinno pozostać tak jak jest. O wiele trudniej będzie później uporządkować forum. Z czasem można jednak usunąć kilka nieużywanych działów i wcielić je do innych działów. Ale dajmy sobie na to jeszcze trochę czasu.
A jeżeli chodzi o szybkie znalezienie czegoś na Forum to są dwie możliwości - opcja Szukaj lub Ctrl+F (czyli znajdź na tej stronie). W tym drugim przypadku, będąc na głównej stronie wciskasz Ctrl+F i wpisujesz słowo np. Rejestracja i przeskoczysz automatycznie na to słowo.
Myślę, że po kilku wejściach oswoisz się z tematami, czyli gdzie co jest.

Ad.3
Film z Bartoszyc cały czas jest w zakłace filmy. Czasami jest tak, że podczas odświeżania strony, jeżeli klikniesz na jakiś element strony, to odświeżanie jest przerywane. Wtedy pomaga kliknięcie na ikonce Odśwież i wszystko wraca do normy. (Ale właśnie sprawdziłem, że chyba źle zostały skopiowane linki i po kliknięciu na film z Bartoszyc przeskakiwałeś do katalogu testowego - poprawione).
Poniżej podaje link do artykułu z filmem z Bartoszyc:
http://www.quadzik.pl/archiwum_quadzik/ ... at=&id=315

Ad.4
Wejście ze strony głównej na Forum odbywa się obecnie poprzez kliknięcie na czerwony, powiększający się prostokąt na bannerze Quadzikowym. Tak jak wcześniej już wspomniałem, jest to pierwsza wersja mechaniazmu działania strony i wymaga dopracowania. Obecnie nie ma możliwości zrobienia zakładki, która od razu przekieruje pod podany link. Ta zakładka tworzy automatyczny dział, w którym to dopiero można zakładać artykuły z odnośnikami. Oczywiście przy najbliższej okazji postaram się to zmienić. Nie dysponujemy obecnie osobą, która od ręki mogłaby wprowadzić zmiany do silnika strony.

Dziękuję za uwagi i czekam na innych użytkowników strony.
A popularność Quadzik.pl? Cały czas rośnie i rośnie, i nie długo przerośnie mamę, tatę i sosnę...:)

Pozdrawiam Grzegorz

Quadowiec:)

Post autor: Quadowiec:) » pt 11 lis, 2005

Strona jest super. Tu chociaż coś się dzieje, pojawiają się nowe galerie zdjęć no i nowe filmy. Oczywiście bywam również na stronach www.atvpolska.pl i tam też nie jest źle, chociaż częściej zaglądam na quadzika :D

Zgodzę się troche z MaćkiemP, że jest mały bałagan, a te aktualności, które przewijają się w nieskończoność :twisted: .... można by je trochę skrócić. Można by trochę odświeżyć niektóre działy oraz do niektórych coś dodać.

Co do forum - to zarejestrowałem się tylko tutaj, mimo że jeszcze niezbyt dużo się tu dzieje... (jakoś nie mogę się odnaleźć na forum atvpolska, a jak muszę czytać setki bezsensownych postów, które piszą jakieś dzieciaki to dostaję białej gorączki). Mam nadzieję, że tutaj będzie z tym lepiej. Tylko coś postów mało - ale trzymam za was kciuki.

Co do działów na forum - to fakt jest ich sporo :shock: , ale poczekajcie jeszcze trochę i potem usuńcie niepotrzebne i będzie git.

Pozdrawiam całego Quadzika :D i wszystkich użytkowników 8)

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » pn 12 cze, 2006

Mało dzieje się na forum quadzika, trochę szkoda, ale coż, wszyscy przesiadują :twisted: na forum atvpolska... :D Dlatego zgodnie z sugestią niektórych forumowiczów oraz jednego ze współpracujących portali, zrezygnowaliśmy na pewien czas z bardzo dużej ilości działów. Pozostawiliśmy kilka najważniejszych działów. Mam nadzieję, że w najbliższej przyszłości liczba postów się przez to zwiększy.

Pozdrawiam Grzegorz

ODPOWIEDZ

Wróć do „Strona i Forum www.Quadzik.pl”