Polaris SERWIS KATASTROFA

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Polaris
rafis81
Quad:: polaris sportsman 500 H.Q.

Polaris SERWIS KATASTROFA

Post autor: rafis81 » wt 11 gru, 2012

Witam

Jestem użytkownikiem Polarisa 500 H.O na Warmii i mazurach i chciałbym wam po krótce uświadomić jak działa serwis i cała polnia cup w naszym regionie!

Quada kupiliśmy w komplecie z gąsienicami i kosiarką do trawy. Informowaliśmy sprzedawcę, że mamy zamiar tym zestawem kosić łąki. Gąsienice przestały działać po 500km! Naprawili je stwierdzając, że wszystko jest w najlepszym porządku i informując, że tak będzie się z nimi działo nadal.
Zapomnieli nas uprzedzić, że nadają się wyłącznie do zrobienia sobie fotografii. Od tamtej pory stoją w garażu.
Kosiarka „zgubiła” koła jeszcze wcześniej- założyliśmy jej inne, ale zaczęła sama się rozkręcać, więc ją pospawaliśmy i na razie jeździ, chociaż w tym sezonie nie wyjechaliśmy z nią na pole, bo quad zaległ w Polaris serwisie. Być może dlatego wydaje nam się, że nadal jest sprawna.
W międzyczasie okazało się, że dostarczyli nam innego quada niż dokumenty rejestracyjne i było z tym bardzo wiele zamieszania przez co w zeszłym sezonie też stał nieużywany ponad miesiąc.
W czerwcu tego roku padło nam sprzęgło, doszedł do teg drugi serwis ale już 1,5 mc później i naprawiając tę usterkę przez okres 6 tyg sknocili coś w elektryce.
Naprawa instalacji elektrycznej z powodu której wyświetlał się błąd polegała na wysuszeniu instalacji- czy tak postępuje profesjonalny serwis?
Dodatkowo zostaliśmy zmuszeni do bardzo dużej przedpłaty i nie mogliśmy odebrać quada bez 100% zapłaty faktury.
Myślę, że po dwóch latach eksploatacji sprzętu z Polonia Cup mogę stwierdzić, że firma nie potrafi ani rzetelnie informować o sprzęcie, ani go prawidłowo sprzedawać a serwisy nie posiadają nie tylko wiedzy, ale nawet kluczy czy komputerów potrzebnych do normalnego działania.
Uważam, że zostaliśmy oszukani! A CAŁY SERWIS I ZASADY ICH DZIAŁANIA SĄ NORMALNIE NAZYWAJĄC MYDLENIEM OCZU, KRÓTKO MÓWIĄC KUPUJ SPRZĘT A NAPRAWIAJ NAJLEPIEJ SAM

Mailowaliśmy w tej sprawie z Polnią Cup JUŻ 1,5 mc temu i do tej pory nikt się nawet nie pofatygował żeby coś nam wyjaśnić ani przeprosić za swoje porażki.

Awatar użytkownika
Pingwin Legnica
PingwinSquad
Quad:: osiołek :)
Imię: Daniel
Kontakt:

Re: Polaris SERWIS KATASTROFA

Post autor: Pingwin Legnica » wt 11 gru, 2012

Myślę, że kupowanie quada do koszenia łąk i dokładanie do tego gąsienic nie był dobrym pomysłem już w momencie zakupu. Niestety sprzedawca ma za zadanie sprzedawać i trudno o to aby przy zakupie powiedział klientowi żeby nie kupował takiego zestawu bo średnio się nadaje...

Quad wg mnie to przede wszystkim odśnieżanie, ciągnięcie posypywarki lub lekkich przyczepek. Praca na łąkach i to na gąsienicach skazane jest na niepowodzenie. Można coś tam wykosić rekreacyjnie ale "zawodowo" to chyba nieee.

Ta kosiarka to wyrób Polarisa czy Techlandera ?

Przykre czytać, że zakupiony quad sprawił tyle przykrości. Warto dlatego przed zakupem skorzystać z forum.

Co do importera hmmm.... Pewnie inni się wypowiedzą...
www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl

Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś

w trakcie szukania nowego kierunku...

rafis81
Quad:: polaris sportsman 500 H.Q.

Post autor: rafis81 » śr 12 gru, 2012

Kosiarka Polaris 44 Rugger-cut silnik I/C 500cc

Awatar użytkownika
Lalus
ATV-Team Sulechów
Quad:: był Japan i Usa, teraz made in Mexico

Post autor: Lalus » pn 17 gru, 2012

zgadzam się rafi81 w 100% z twoją wypowiedzią
Polonia Cup od dłuzszego czasu pracuje na szkodę Polarisa na terenie naszego kraju, nie dba o klienta, o dobra współpracę z serwisami...co przekłada sie na bardzo złą opinię tej bardzo dobrej USA marki. Na szczescie juz nie posiadam traktorka-850 na stanie, niech sie inni cieszą :oops:

starałem sie napisać subiektywną opinię nagrzeczniej jak umiałem...
jezeli kogoś uraziłem to przepraszam
GRO-CANION TEAM SULECHÓW
[b]Mołdawia-2009, Ukraina-2010(11), Rumunia-2010(11), Grecja-2011,Ukraina 2012, Tunezja-2012, Albania 2013, Ukraina 2013 [/b]

miro12a
Lucky ATV Team
Quad:: Taki fajny

Post autor: miro12a » pn 17 gru, 2012

Lalus pisze: starałem sie napisać subiektywną opinię nagrzeczniej jak umiałem...
Laluś jaki Ty subtelny się stałeś

obiv4n
Lucky ATV Team

Post autor: obiv4n » wt 18 gru, 2012

Lalus pisze:zgadzam się rafi81 w 100% z twoją wypowiedzią
Polonia Cup od dłuzszego czasu pracuje na szkodę Polarisa na terenie naszego kraju, nie dba o klienta, o dobra współpracę z serwisami...co przekłada sie na bardzo złą opinię tej bardzo dobrej USA marki. Na szczescie juz nie posiadam traktorka-850 na stanie, niech sie inni cieszą :oops:

starałem sie napisać subiektywną opinię nagrzeczniej jak umiałem...
pomijam fakt zestawu quad + gasienice + łąki ... to sie nie moze udac :(

zapytam : Lalus - jak Ty teraz Tedem'u w oczy spojrzysz ?
... czy w co Wy tam sobie zagladacie zazwyczaj :)

obiv4n
Lucky ATV Team

Post autor: obiv4n » wt 18 gru, 2012

miro12a pisze:
Lalus pisze: starałem sie napisać subiektywną opinię nagrzeczniej jak umiałem...
Laluś jaki Ty subtelny się stałeś
miro : mysle za lalus menopauze musi przechodzic :)

Awatar użytkownika
Lalus
ATV-Team Sulechów

Post autor: Lalus » wt 18 gru, 2012

to mnie Obi rozbawiłeś :rotfl:
bo mnie żona na wszystko w domu pozwala...
mogę prać , sprzątać, gotować....wszystko :wyśmiewacz: :I love GRO-CANION TEAM:

miro, a Ty wiesz ze ida święta i trzeba być miłosiernym :figielek:
GRO-CANION TEAM SULECHÓW
[b]Mołdawia-2009, Ukraina-2010(11), Rumunia-2010(11), Grecja-2011,Ukraina 2012, Tunezja-2012, Albania 2013, Ukraina 2013 [/b]

Awatar użytkownika
tede74
Administrator
Quad:: Scrambler XP 1000 S
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: tede74 » wt 18 gru, 2012

Laluś zdrajco już cię nie kocham :I love POLARIS:
:I love POLARIS:

Awatar użytkownika
Lalus
ATV-Team Sulechów

Post autor: Lalus » wt 18 gru, 2012

Ale dlaczego... :bezradny:
:I love POLARIS: :rotfl: :język_oko:
GRO-CANION TEAM SULECHÓW

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polaris”