coś stuka... yamaha 125ccm

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
marek1313

coś stuka... yamaha 125ccm

Post autor: marek1313 » czw 14 gru, 2006

od niedawa mam Quada yamaha 125 automat. pojawiły sie dziwne stuki dochodzace z okolicy wałka zdawczego na łańcuch. nie bardzo sie orientuje co to moze byc?? stukać zaczeło w czasie jazdy!!! prosze o pomoc!! z góry dzieki!! POZDRO

[ Dodano: Pią 15 Gru, 2006 ]
czy konieczne bedzie rozpoławianie silnika??
prosze o pomoc!!!
Ostatnio zmieniony pt 15 gru, 2006 przez marek1313, łącznie zmieniany 1 raz.

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » pt 15 gru, 2006

napisz prosze czy sa to stuki przy ruszaniu, gdy hamujesz silnikiem lub gdy dodajesz gazu, wiecej szczegolow ...
.:GALEON:.

marek1313

Post autor: marek1313 » pt 15 gru, 2006

stuka nawet wtedy jak pokręce kołami gdy jest wyłączony silnik... i jak odpalony to cały czas ;/ przy ruszaniu jak jade i jak zwalniam :( czy to moze byc jakis tryb w skrzyni??

[ Dodano: Pią 15 Gru, 2006 ]
tzn jak odpale silnik i nie jade to nic nie stuka!!! dopiero jak jade!!! :)

Awatar użytkownika
sXat
Kontakt:

Post autor: sXat » pt 15 gru, 2006

a czy to nie przeskakuje lancuch na zebatce? moze jest za slabo naciagniety? ja tak mialem w Symie jak obluzowywal sie napinacz
Jezdze z ssquadem ;)

marek1313

Post autor: marek1313 » pt 15 gru, 2006

łańcuch jest ok!!! dobrze naciągnięty!!! wiec jest to cos w silniku chyba.... ;/

cichy
Kontakt:

Post autor: cichy » sob 16 gru, 2006

Gdyby to byl tryb w skrzyni to stukaloby tylko na zapietym biegu, tak mysle, zreszta nie wiem jak dokladnie jak zbudowana Twoja automatyczna skrzynia i czy "sa" tam jakies tryby, ktorych konstrukcja pozwolilaby na stuki.
osobiscie spotkalem sie kiedys z takim przypadkiem w aucie ze skrzynia automatyczna, okazalo sie ,ze to "tylko" brak oleju, sprawdz to.
.:GALEON:.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”