Witam.
Mam pytanie gdzie podłączyć światło cofania w rinconie 680.
Światło cofania
Światło cofania
http://www.trans-squad-team.pl
kontakt: ustawka@trans-squad-team.pl
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Re: Światło cofania
Światło cofania w Rinconie wymaga osobnej instalacji elektrycznej. Najprościej założyć przełącznik gdzieś przy kierownicy. Na lampę cofania najlepiej nadaje się mini lampa led 10 w lub stary , poczciwy wesem. Można też zastosować układ bardziej złożony tj. przekaźnik podłaczony do kontrolki od biegu wstecznego w liczniku. Niestety uważam, że gra nie warta zachodu. Poza tym czasem potrzebna jest lampa wsteczna nie tylko kiedy mamy zapięty bieg.
Idąc już na skróty na maksa - możesz wyciągnąć 12 v z aku z prawego nadkola, założyć jakiś przełącznik na tylnym bagażniku i założyć lampę. Żeby właczyć cofanie trzeba będzie się odwrócić i przełaczyć.
U mnie wygląda to tak :

Idąc już na skróty na maksa - możesz wyciągnąć 12 v z aku z prawego nadkola, założyć jakiś przełącznik na tylnym bagażniku i założyć lampę. Żeby właczyć cofanie trzeba będzie się odwrócić i przełaczyć.
U mnie wygląda to tak :

www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
w trakcie szukania nowego kierunku...
www.pingwin.com.pl
Rumunia, Albania, Korsyka, Islandia, Czarnogóra, Chiny, Tadzykistan, Kirgistan, Uzbekistan, Kazachstan, Rosja, Białoruś
- wacoQ
- Quad:: Przerwa techniczna :)
- Imię: waco
Pingwin jak zwykle sypie przykładami z rękawa
foczke moze naprawić w nocy bez latarki
janek a do czego ci lampka wsteczna jak poczciwy "raj" przechodzi do historii po mału 

Nie ważne czym się śmiga, ale ważne ile to przynosi frajdy

●●●●●TRANS-SQUAD-TEAM●●●●●
●●●●●WWW.TRANS-SQUAD-TEAM.PL●●●●●
- Pingwin Legnica
- PingwinSquad
- Quad:: osiołek :)
- Imię: Daniel
- Kontakt:
Foczka ma się dobrze i mam zamiar jeszcze nią długo, długo latać... Zapewne nie jednego can-ama przeżyje
A że znam foczki dobrze to sama radość dzielenia się wiedzą sprawia mi olbrzymią przyjemność
Ech , cacy... cacy...

A że znam foczki dobrze to sama radość dzielenia się wiedzą sprawia mi olbrzymią przyjemność

Ech , cacy... cacy...

www.pingwinsquad.pl
www.pingwin.com.pl
www.pingwin.com.pl
Dzięki za wyczerpującą odpowiedż.
WacoQ - z raju nikt nas nie wygoni i kropka - trzeba tylko nie zrywać zakazanego owocu,
WacoQ - z raju nikt nas nie wygoni i kropka - trzeba tylko nie zrywać zakazanego owocu,
http://www.trans-squad-team.pl