widzę że wyrobione odmienne zdanie do mojego rozwiązania.wacoQ pisze:Prowadzenie dookoła quada rury wylotowej tworzy niepotrzebne koszty i utrudnia odprowadzenie gorącego powietrza
Co do kosztów to nie ma co tu mówić o jakiejś wielkiej sumie, a co odprowadzania powietrza to nie do końca się zgodzę że długość wylotu ma znaczenie, raczej jego przekrój. Ale powiem ci że latam prawie dwa lata i 3000tys km na moim rozwiązaniu i nic się nie dzieje. Jednak też nie zaprzeczam że myślałem o skróceniu długości wylotu i ogólnym odświeżeniu snorkli. Dodam też że byłem nie tylko pierwszym użytkownikiem modelu wtryskowego w Polsce, ale również pierwszym, który zakładał w Kymco snorkle więc nie miałem na kim bazować, a i był to mój pierwszy w życiu quad.
Temat wlotu powietrza do AirBoxa męczył mnie bardzo długo, kombinowałem na wszystkie strony jak to zrobić, ale postawiłem sobie za zadanie nic nie przerabiania. Jak wiesz rozwiązanie było bardzo proste, wystarczyło spłaszczyć harmonijkową kibel rurkę i wrzucić ją do środka. Proste 100% skuteczne i najtańsze rozwiązanie.
Głównie podoba mi się materiał z którego wykonane są snorkle i cała robota jest dobrze zrobiona. Jedna rzecz mnie tylko zastanawia jeśli chodzi o umiejscowienie snorkli, czy jak dostaną gałęziom lub zaliczą rolkę nic im się nie stanie.
Sorka że tak marudzę, ale teraz przynajmniej mam z kim podyskutować na temat przeróbek, a nie jak wcześniej sam z sobą w garażu.