Wiele problemów . Quad 86CM^3

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
SaVIoLa
Imię: Dawid

Wiele problemów . Quad 86CM^3

Post autor: SaVIoLa » pt 05 paź, 2012

Hej , piszę w zapasie bo Jutro zamierzam brać się za naprawę Quada 86CM ( Chińczyk ) Mam parę problemów .

1)Po przejażdżce w nagłym momencie quad mi zgasł i od tamtej pory nie chce odpalić . Olej itd. jest ok . Ale świeca nie daje iskry .

Jakie mogą być problemy niedochodzenia iskry ? Aparat zapłonowy / popsuty kabel od "fajki" ? Chce abyście napisali wszelkie możliwe opcje , dlaczego nie dochodzi prąd do świecy ?

2)Kiedyś quad ten , działał na akumulator 12V ale z nie wiadomo jakich przyczyn instalacja się spaliła i założono nową , lecz po wymianie nawet Rozrusznik ledwo kręci . Akumulator 12V 3Ah , naładowany do granic , i dalej nie kręci jak powinien ( od ostatniego czasu odpalaliśmy go od Akumulatora "Bizona" , lecz ten z czasem rozładował się . Co może być przyczyną tak wielkiego zapotrzebowania prądu ?

Więcej info podam w trakcie naprawy . Wszelkie zdjęcia jakie będziecie potrzebować wrzucać będę na bieżąco .

pr.maciej
Quad:: xmr
Imię: Maciej

Re: Wiele problemów . Quad 86CM^3

Post autor: pr.maciej » sob 27 paź, 2012

Pierwesz pytanie czy ten quad ma instalacje alarmową
facebook Atv4funMx

SaVIoLa
Imię: Dawid

Re: Wiele problemów . Quad 86CM^3

Post autor: SaVIoLa » ndz 28 paź, 2012

Ojj.. zapomniałem o tym forum . Problem został rozwiązany w piątek wieczorem . Problemem był moduł zapłonowy . ( kostka 5-pin )

Quad nie ma instalacji Alarmowej .

Ostatni problem jaki nam został , to zrobienie odpowiedniego gwintu w silniku , ponieważ świeca wypada , po tym jak rozkręciliśmy go i przez przypadek kolega przykręcił śrubę do otworu świecy .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”