Które Kymco? MXU 500 IRS gaźnik czy MXU 500i IRS - wtrysk?
Które Kymco? MXU 500 IRS gaźnik czy MXU 500i IRS - wtrysk?
Witajcie,
Zastanawiam się nad kupnem Quada.
Który model wybrać.
Proszę o konkrety odnośnie zalet i wad.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie,
Kamil
Zastanawiam się nad kupnem Quada.
Który model wybrać.
Proszę o konkrety odnośnie zalet i wad.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam serdecznie,
Kamil
- wacoQ
- Quad:: Przerwa techniczna :)
- Imię: waco
Re: Które Kymco? MXU 500 IRS gaźnik czy MXU 500i IRS - wtrys
Sie ma ja mam wtrysk bezpośredni jestem zadowolony wciskam starter i pali na dotyk bez względu na warunki terenowe czy techniczne a z gaźnikiem jest zawsze zabawa. Moim zdaniem wtrysk
jeśli szykujesz się w teren inny niż asfalt jakiego quada byś nie miał najpierw sobie go trochę przygotuj żebyś nie musiał wracać na lince i ze złością do domu w połowie dnia
jeśli szykujesz się w teren inny niż asfalt jakiego quada byś nie miał najpierw sobie go trochę przygotuj żebyś nie musiał wracać na lince i ze złością do domu w połowie dnia
Nie ważne czym się śmiga, ale ważne ile to przynosi frajdy
●●●●●TRANS-SQUAD-TEAM●●●●●
●●●●●WWW.TRANS-SQUAD-TEAM.PL●●●●●
Wiesz kolego tak naprawdę każdy chwali swoje
ja mam g450 na gaźniku i uważam że to zaleta a nie wada i pali również na dotyk.
Po 4 miechach zimy podszedłem i zapalił od pierwszego naciśnięcia startera.
|A jednak gąxźnik jest prostszy i nie psuje się tak jak wtrysk.
ja mam g450 na gaźniku i uważam że to zaleta a nie wada i pali również na dotyk.
Po 4 miechach zimy podszedłem i zapalił od pierwszego naciśnięcia startera.
|A jednak gąxźnik jest prostszy i nie psuje się tak jak wtrysk.
Więc nadszedł czas mojej decyzji. Zdecydowałem się na Kymco 500 IRS na gaźniku.
Pali na dotyk. Naprawdę fajny sprzęt. Polecam wszystkim. Spalanie normalne jak dla tego typu jednostki 9 - 10 l. Do toru, po którym się poruszam mam ok 10 km więc każdy taki wyjazd to ok 30 km.
Jedyne co mnie denerwowało to przy pracy silnika w trakcie jazdy było słychać metaliczne dzwięki z okolic silnika. Jednak ustały po jakimś czasie
Pali na dotyk. Naprawdę fajny sprzęt. Polecam wszystkim. Spalanie normalne jak dla tego typu jednostki 9 - 10 l. Do toru, po którym się poruszam mam ok 10 km więc każdy taki wyjazd to ok 30 km.
Jedyne co mnie denerwowało to przy pracy silnika w trakcie jazdy było słychać metaliczne dzwięki z okolic silnika. Jednak ustały po jakimś czasie
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
Podjąłeś dobrą decyzję, ja mam wtryska i teraz pluje sobie w brodę że nie kupiłem właśnie gaźnika. Wtrysk jest fajny jak jeździsz rekreacyjnie i quad nie widzi błota i wody.
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
Patrząc od strony serwisu/mechanika tylko wtrysk. Gaźnik i quad to proszenie się o dodatkowe problemy/koszty.wgmparkot pisze:Podjąłeś dobrą decyzję, ja mam wtryska i teraz pluje sobie w brodę że nie kupiłem właśnie gaźnika. Wtrysk jest fajny jak jeździsz rekreacyjnie i quad nie widzi błota i wody.
Piszę z doświadczenia jako pracownik serwisu.
Pozdrawiam
=> Przemek <=
=> Przemek <=
- wacoQ
- Quad:: Przerwa techniczna :)
- Imię: waco
Nie powiedziałem że gaźnik to wada quada. Swego czasu wszystkie pojazdy były robione z gaźnikiem i jakoś to chodziło. Jednak czasy się zmieniają i gaźnik pomału odchodzi do lamusa wiec jak ktoś chce nabyć coś nowego to po co się cofać wtrysk działa dobrze i spełnia swoją rolę...l_j pisze:Wiesz kolego tak naprawdę każdy chwali swoje
ja mam g450 na gaźniku i uważam że to zaleta a nie wada.
Nie ważne czym się śmiga, ale ważne ile to przynosi frajdy
●●●●●TRANS-SQUAD-TEAM●●●●●
●●●●●WWW.TRANS-SQUAD-TEAM.PL●●●●●
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
freeco kompletnie się z tym nie zgodzę że gaźnik to problemy, tak dla przykłady utop w trakcie wyprawy wtrysk wraz komputerem, a utop gaźnik i zobaczymy którym pojazdem wrócisz na kołach. W pełni sprawny gaźnik jest sto razy lepszy niż wtrysk, pod względem odpalania, oddawania mocy i nawet spalania.
wacoQ teraz wszystko idzie w nowoczesną stronę produkowania wszystkiego w chinach, a co dobre właśnie odchodzi do lamusa.
wacoQ teraz wszystko idzie w nowoczesną stronę produkowania wszystkiego w chinach, a co dobre właśnie odchodzi do lamusa.
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
Dobry quad to prosty quad !
Gaźnik + szarpak = prostota
Szkoda że producenci od tego odchodzą
Gaźnik + szarpak = prostota
Szkoda że producenci od tego odchodzą