Problemy z odpalaniem quad250cc

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
macikiw2

Problemy z odpalaniem quad250cc

Post autor: macikiw2 » czw 11 paź, 2012

Cześć Wam. Posiadam quada 250cc chińczyka i jestem już zniesmaczony tym , że go kupiłem , no ale cóż :bezradny: , jest to coś muszę z nim zrobić.

Mam od samego początku cholerne problemy żeby go odpalić. Z początku , zawsze trzeba było go kręcić z 20 razy , żeby w końcu odpalił. A jak było chłodno tak poniżej 15 stopni to już całkowicie zdychał. Gaźnik był ustawiany i w zasadzie regulowanie go nie wpływało na odpalanie . Ładowanie akumulatora także nic nie daje.
Znaczy dawało , ale tylko przez jakiś czas. Dziś coś całkowicie walnęło , po naładowaniu akumulatora , nie odaplił. Parę razy odpaliłem i parę razy przekręcił , ale nie zapalił. W końcu zaczęło się coś pierdzielić (już kilka razy tak było) , że przestał kręcić , a słychać było tylko jakby jakieś zwarcie szło (?) nie wiem bo niezbyt się na tym znam , ale słychać jak coś trzaska. Raz kręci raz tszaska , ale odpalać nie odpala. No oczywiście jak już odpali to będzie chodził i chodził , aż do następnego dnia rana gdy się spróbuje odpalić.

PS. To nie wina świecy , bo jest w porządku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”