bashan 200
-
- Quad:: bashan 200
- Imię: David
bashan 200
witam.wczoraj gdy wjezdzałem do garazu przypadkiem nacisnąłem ten pomarańczowy guzik po prawej stronie kierownicy i quad strzelił z gaznika po czym zgasł.próbuję go odpalic na starter ale nic sie nie dzieje,zadnych odgłosów.
objawy-gdy wciskam pedał hamulca przy probie odpalenia to znikaja cyfry na liczniku.
gdy zapalam swiatło postojowe słabo świeci,gdy przełaczam na swiatło mijania wszystko gasnie .
jak właczam awaryjne to słychac takie bardzo szybkie cykanie w czarnym alemencie pod siedzeniem z prawej strony.
akumulator mam sprawny mocny żelowy sprawdzony.
PROSZĘ O POMOC !!pozdrawiam.
objawy-gdy wciskam pedał hamulca przy probie odpalenia to znikaja cyfry na liczniku.
gdy zapalam swiatło postojowe słabo świeci,gdy przełaczam na swiatło mijania wszystko gasnie .
jak właczam awaryjne to słychac takie bardzo szybkie cykanie w czarnym alemencie pod siedzeniem z prawej strony.
akumulator mam sprawny mocny żelowy sprawdzony.
PROSZĘ O POMOC !!pozdrawiam.
-
- Quad:: bashan 200
- Imię: David
Re: bashan 200
odpisze ktoś
Sprawdż całą instalacje elektryczną ! Moim zdaniem ma ona zwarcie,lub brak masy! albo kable mają przebicie i gdy właczysz swiatła to wszystko gasnie bo akumlator nie wydala !
weź przekręć mocniej stacyjkę albo zobacz jej kable bo tez miałem taki problem.
Mam pytanie co do opon mam 20x11-8 i jakie zębatki dać przód jak tył mam 45 żeby był jak na 20x11-10
Mam pytanie co do opon mam 20x11-8 i jakie zębatki dać przód jak tył mam 45 żeby był jak na 20x11-10
Być może spaliłeś regulator napięcia,dlatego nie chce odpalić za startera.
-
- Quad:: yamaha banshee
- Imię: Dawid
Sprawdź czy żarówki nie dają zwarcia i bezpiecznik