Quad za 7000 - 8000 zł

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
KwAs36
Quad:: szukam Yamahy Raptora 350 :-)
Imię: Michał

Re: Quad do 8000zł

Post autor: KwAs36 » pt 07 wrz, 2012

A może być gdzieś taki przewód ukryty??Bo sprzedający nie ma pojęcia o czym ja do niego mówię - przez telefon:D

maniak
Quad:: Yamaha Banshee 350

Post autor: maniak » pt 07 wrz, 2012

Też do końca tego nie rozumiem. Powiedziałeś, że wężyk od baku dochodzący gdzieś tam... Więc od baku idzie wężyk z paliwem do gaźnika. On jest najczęściej dobrze widoczny. :) Ale po co Ci to wiedzieć?

KwAs36

Żeby wiedzieć:D
Przejdziemy może na GG?

KwAs36

Jeszcze chciałem zapytać czy Raptor 350 ma jakiś dodatkowy rozruch, prócz elektrycznego?

emil.

Post autor: emil. » pn 05 lis, 2012

Witam na wiosne planuje zakup quada, bede mial do wydania max 8 tyś zł, używany bedzie rekreacyjnie do jazdy po polach i lasach bez żadnych zawodów itp., mam pytanie czy za te pieniądze można kupić jakiegos raptora w rozsądnym stanie? jeśli nie to ,może doradzicie coś podobnego

lublin-transport
Quad:: Suzuki LTZ 400
Imię: Marcin

Post autor: lublin-transport » pn 19 lis, 2012

Witam.
Noszę się z zamiarem zakupu Yamahy Warrior 350.
Mam na oku ten egzemplarz:
Czy mógłbym poprosić Was o pomoc w ocenie? Nie jestem fachowcem, znam się raczej na motocyklach. Na co zwrócić szczególną uwagę przy oględzinach? Sprzedający twierdzi, że można go zarejestrować - posiada oba niemieckie briefy i wystawia fakturę. Czy ma znaczenie jak zarejestrowany był dotychczas? Albo inaczej, z jaką kategorią pojazdu w dokumentach mógłbym mieć problem?
Z góry dziękuję za wszelkie info.
Pozdrawiam,
Marcin

lublin-transport
Quad:: Suzuki LTZ 400

Post autor: lublin-transport » pt 30 lis, 2012

Nie polecam tej oferty. Sprzedawca w ostatniej chwili stwierdził, że jednak nie wystawi faktury, proponował "umowę na Niemca" czyli jedna wielka ściema. Zapewne jest jakiś problem jak nie z quadem to z dokumentami do rejestracji i w razie kłopotów kazałby zgłosić się do Niemca od którego kupiłem sprzęt ;)
Skończyło się na tym, że sam wyszukałem sobie maszynę za granicą i kupiłem LTZ 400.
Pozdrawiam

L3g1on
Quad:: Polaris 400/500
Imię: Robert

Post autor: L3g1on » pt 21 gru, 2012

Witam

Poszukuję quada przeprawowego koniecznie 4x4 budżet nie duży około 8000zł

allegro przeglądam od około 2tygodni, początkowo łudziłem się że uda mi się w tych pieniądzach dorwać g600 ale niestety nic godnego uwagi za to nie kupię. moje gabaryty to 191cm 100kg.

Co byście polecali w tej granicy cenowej?

Mam jeszcze jedną opcję, mój były szef ma polarisa 400 niekompletnego

przyjechał do polski w 2009 z USA od tamtej pory stoi pod wiatą ostatni raz odpalany był około 2lata temu. Rok temu chcieli go odpalić lecz im się nie udało (ale za bardzo się nie starali, nie odpalił to nie drążyli tematu bo quadem i tak nie miał kto jeździć) polaris podobno przed przyjazdem miał remont zawieszenia po naciśnięciu na tył od razu wraca do pozycji wyjściowej.

Braki o których wiem:

Pas napędowy, pompa hamulcowa

Prosił bym też o zerknięcie na zdjęcia które zrobiłem starałem się pokazać czego brakuje na pierwszy rzut oka.

Wszystkie informacje posiadam od kolegi który jest mechanikiem na zakładzie właściciela quadów, jest to mój znajomy więc nie ma żadnego interesu żeby mnie kłamać.

Prawdopodobnie cena za tego quada wynosiła będzie 6000zł tyle chciał w zeszłym roku jak go znam to nic nie spuści.

Proszę o opinie czy kupić czy sobie darować.

Pozdrawiam Robert

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...

Post autor: Marines » sob 22 gru, 2012

Jak coś tak stoi to niestety z powodów warunków atmosferycznych koroduje. Serce może wymagać wkładu finansowego, w sumie kot w worku.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

Awatar użytkownika
Chochol
Quad:: POLARIS
Imię: Michal
Kontakt:

Post autor: Chochol » sob 22 gru, 2012

Quad jest po małej rolce, myśle że za 5000-6000 sie opłaci go wziąść.

Z tego co widzę to rocznik 2002-2005 na oryginalnych oponach wiec przebieg będzie max 5000
Silnik standardowy Fuji - do niego wszystkie części są, zestawy uszczelek Olek Motocykle ma, ogólnie nie jest skomplikowany, jesli ktos rozbierał Fiata 126p to z tym se tez da rady.

Sprawdz jedną rzecz, czy przy kierownicy, lub pod tym frontowym plastikiem nie ma takiej szerokiej wtyczki z mnostwem kabli, jesli jest to brakuje licznika (w tych rocznikach były) Jesli jest, to najpierw trzeba licznik zamontować potem odpalać :)

Mysle ze nakladem 2000 zl jestes w stanie skompletowac go i jezdzic bezawaryjnie przez dluzszy czas.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”