Jaką pojemnośc raptora wybrać?

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
EXACT

Jaką pojemnośc raptora wybrać?

Post autor: EXACT » wt 04 wrz, 2012

Witam jestem tu nowy i chciałbym kupić yamahe raptor tylko nie wiem jaka pojemność będzie dal mnie dobra bo nie sztuką jest wsiąść na 700 i zostać na jakimś drzewie. Mam prawie 16 lat 175cm wzrostu i prawie 80 kg. Na quadach jeżdżę od 2 klasy podstawówki. W obecnej chwili ma bashana 200 którym jeżdżę już 4 lata i jest już dla mnie za słaby (cud że ten chinol jeszcze jeździ po tych 4 latach) :)...

Prosiłbym o pomoc w wyborze.

Lecha1koks
Quad:: raptor 66-
Imię: Łukasz

Re: Jaką pojemnośc raptora wybrać?

Post autor: Lecha1koks » pn 17 gru, 2012

Wiec powiem ci tak ja latam raptorem 660 i nie jest źle jest to mój pierwszy quad i nie żałuje że wybrałem taką pojemność sprzęt bardzo mocny ale trzeba isc na wyzwanie jak bedziesz jeździl rozważnie i nie przekraczałe pewnych granic to bedzie dobrz ekażdy glebe musi zaliczyćto noramlnie ale wydaje mi sie ze 660 to jest fajny silny sprzęt mało w miare zawodny i polecam z całego serca.

Awatar użytkownika
syciu
A.P.T. - ATV Poznań Team
Quad:: Renegade 800 XXC
Imię: Łukasz
Kontakt:

Re: Jaką pojemnośc raptora wybrać?

Post autor: syciu » wt 18 gru, 2012

Ja wychodze z podobnego założenia - aczkowliek każdy ma swój rozum :).
Ja jak zaczynałem 11 lat temu to nie było za duzego wyboru ale ... - kupilem 160 a po miesiacu zmienialem juz na 200 bo było mało i za chwile dosłownie na 350 i tutaj też moment i juz bylo 660 :) a potem 700 jak sie pojawiło :)
Tak więc jak juz tyle latasz i masz wszystko poukładane :) i znasz siebie to weż cos wiekszego i zwiekszym respektem do tego ale już konkretnego - jak to mowia - mocy nigdy za wiele :)
M5 - "Chcesz się ścigać, nie masz szans" - Jeremy Clarkson
SQUAD: A.P.T. - ATV Poznań Team

ZONEparts.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”