YFZ 450 DOLEWANIE OLEJU

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
yfz450r
Quad:: yfz 450
Imię: M

YFZ 450 DOLEWANIE OLEJU

Post autor: yfz450r » czw 30 sie, 2012

Witam jestem posiadaczem Yamahy YFZ450 i co jazdę muszę dolewać olej bo na bagnecie od oleju pokazuje mi mniej niż minimum, quad nie dymi z wydechu działa normalnie mocy ma wiec nie wiem o co chodzi jeśli ktoś wie prosze pisać z góry dzieki za pomoc :)

Awatar użytkownika
Progress
TranS-Squad Team
Quad:: Honda TRX 450r Sportrax
Imię: Adrian

Re: YFZ 450 DOLEWANIE OLEJU

Post autor: Progress » pt 31 sie, 2012

Cześć,

Jakie są to ubytki ? ( ile dolewasz ) Napisałeś że po jeździe masz mniej niż minimum... aż tyle ubywa ? ile kilometrów robisz ?
Nie zauważyłeś wycieków, któreś miejsce jest wg ciebie podejrzane ?

Maciek z TST to rebus dla ciebie ;)
TranS-Squad Team

Awatar użytkownika
Janek
Quad:: Rincon 680
Imię: janek

Post autor: Janek » pt 31 sie, 2012

W tym przypadku zaczołbym od sprawdzenia czy silnik nie ma gdzieś wycieków potem, ciśnienia sprężania na sucho i na mokro jak ciśnienie będzie OK to może uszczelniacze na trzonkach zaworów, jest ztym sporo zabawy - powodzenia.
http://www.trans-squad-team.pl
kontakt: ustawka@trans-squad-team.pl

yfz450r
Quad:: yfz 450
Imię: M

Post autor: yfz450r » pt 31 sie, 2012

wycieków nie ma jak quad stoi to pod nim nie ma żadnych plam a przy jezdzie też nić nie chlapie olejem bo silnik jest suchy i bez plam, nie wiem ile dokładnie kilometrów robie ale nie aż tak dużo nie wiem zaprowadzę go do mechanika i powiem zeby zrobił z tym ciśnieniem dzieki :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”