Kymco MXU 500i IRS po 1000km
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Quad:: Suzuki KQ 700 2007r
- Imię: Adam
- Kontakt:
Re: Kymco MXU 500i IRS po 1000km
Moje Kymco ma obecnie 2400km i nawet jeszcze jeździ choć czasami ciężko mu to przychodzi. Nie będę się rozpisywał dokładnie o jego licznych niedociągnięciach i awariach, w skrócie co mogę powiedzieć o jakości Kymco to Koreańczyków od Japończyków dzieli spora przepaść. Największymi mankamentami Kymco jest bardzo słabe zawieszenie, gdyż jest wykonane z materiałów beznadziejnej jakości, kolejny problem to cała elektryka, która kompletnie nie nadaje się do jazdy w terenie (trzeba dużo pracy żeby ją uszczelnić a i do końca nadal nie ma pewności że coś nie nawali) kolejny problem to słabe hamulce, które w błyskawicznym tępię się zużywają. Jedynymi elementami na które do tej pory nie mogę nic powiedzieć to silnik i wały.
A co do samej jazdy to sprzęt daje radę i nie wymięka w ciężkim terenie, na stromych podjazdach często wygrywa z japońską konkurencją ze względu na długość dzięki czemu nie ma tendencji do rolki. Zawieszenie jak dla mnie musi być ustawione na najtwardszym nastawie żeby można było bezpiecznie tym jeździć. Jeżdżę na oponach Zilla 26 i czasami jak błotko zakrywa całe koła brakuje trochę mocy. A poniżej jak Kymco radzi sobie w terenie.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Em-GZwc2VRc[/youtube]
A co do samej jazdy to sprzęt daje radę i nie wymięka w ciężkim terenie, na stromych podjazdach często wygrywa z japońską konkurencją ze względu na długość dzięki czemu nie ma tendencji do rolki. Zawieszenie jak dla mnie musi być ustawione na najtwardszym nastawie żeby można było bezpiecznie tym jeździć. Jeżdżę na oponach Zilla 26 i czasami jak błotko zakrywa całe koła brakuje trochę mocy. A poniżej jak Kymco radzi sobie w terenie.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Em-GZwc2VRc[/youtube]
Najlepsze imprezy tylko z Quadowe Bezdroża. Wejdź i sprawdź
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Kymco ma obecnie 2800km i niespodzianka o której nikt nie słyszał, a mianowicie spadł łańcuch rozrządu. Jeszcze głowicy nie zdejmowałem bo czekam na mechanika, ale pewnie będzie wesoło. Nie ma to jak porządna jakość.
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Kymco niedługo wraca z naprawy gwarancyjnej, wspomniany łańcuch rozrządu spadł w wyniku wadliwego od nowości napinacza, który nie działał. W wyniku awarii skrzywiły się zawory. Maszyna dostała nowe części potrzebne do naprawy i niedługo wraca do mnie.
- Progress
- TranS-Squad Team
- Quad:: Honda TRX 450r Sportrax
- Imię: Adrian
Niezła akcja... szok.wgmparkot pisze:Kymco niedługo wraca z naprawy gwarancyjnej, wspomniany łańcuch rozrządu spadł w wyniku wadliwego od nowości napinacza, który nie działał. W wyniku awarii skrzywiły się zawory. Maszyna dostała nowe części potrzebne do naprawy i niedługo wraca do mnie.
Całe szczęście że serwis scen nie robił.
wacoQ mam nadzieje że nie będziesz miał podobnej niespodzianki.
TranS-Squad Team
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Doszły mnie słuchy że nie tylko moje Kymco miało problemy z napinaczem, więc polecam właścicielom Kymco zawczasu sprawdzić, czy napinacz działa prawidłowo, 5 min roboty a unikniemy problemów w przyszłości.
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Maszyna już jeździ, od naprawy zrobione jest 500km i jak na razie OK, pojawił się tylko jeden problem, quad potrafi sam zgasnąć, głównie jak się stoi w terenie i chcemy ruszyć. Zawory wyregulowane i świeca zmieniona więc nie w tym problem. Zastanawiam sie nad zmianą cewki z fajką, może to coś pomoże.
- wacoQ
- Quad:: Przerwa techniczna :)
- Imię: waco
Ciekawa sprawa, mam nadzieje ze u mnie takie problemy się nie pojawią
Nie ważne czym się śmiga, ale ważne ile to przynosi frajdy
●●●●●TRANS-SQUAD-TEAM●●●●●
●●●●●WWW.TRANS-SQUAD-TEAM.PL●●●●●
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
I znowu i jak zwykle firma Motor-Land mnie rozbraja, chciałem kupić górne sworznie wahacza i oczywiście BRAK, nie wspomnę o końcówce drążka na którą czekam 4 miesiące i do tej pory nie ma. Ta firma jest tragiczna, żeby przynajmniej słabszą jakość swoich maszyn nadrabiali dobrą dostępnością części i podejściem do klienta, a oni jeszcze bardziej pogrążają tą firmę.
wacoQ jeśli będziesz używał quada nie zgodnie z jego przeznaczeniem to ci posłuży, ale jeśli ruszysz nim w prawdziwy teren to niestety 5 dni napraw, 2 dni jeżdżenia, tak wygląda to u mnie.
wacoQ jeśli będziesz używał quada nie zgodnie z jego przeznaczeniem to ci posłuży, ale jeśli ruszysz nim w prawdziwy teren to niestety 5 dni napraw, 2 dni jeżdżenia, tak wygląda to u mnie.
- wacoQ
- Quad:: Przerwa techniczna :)
- Imię: waco
Wiesz co trochę jeżdżę w teren nie pływam jak ty ale jak na razie nie mogę narzekać maszyna daję rade może faktycznie trafiłeś jakiś felerny egzemplarz. A to że motorlad jest tragiczny to prawda w 100% nie wiem na jakiej zasadzie działa ta firma i po co masz racje nasze maszyny wymagają trochę modernizacji żeby były przeprawowe ale generalnie ja jestem zadowolony.
A co do zawieszenia chyba jesteś specjalistą od podrabiania oryginału
A co do zawieszenia chyba jesteś specjalistą od podrabiania oryginału
Nie ważne czym się śmiga, ale ważne ile to przynosi frajdy
●●●●●TRANS-SQUAD-TEAM●●●●●
●●●●●WWW.TRANS-SQUAD-TEAM.PL●●●●●
- Adam Wieczorek
- Moderator
- Kontakt:
Ale nie nie mówię że jestem nie zadowolony z posiadania quada, tylko w...a mnie nieprofesjonalizm importera i dziwię się jeszcze ze taka firma istnieje na rynku, ale to Polska więc wszystko jest możliwie a co do samej maszyny to trochę denerwujące jest to że za 30tys taka maszyna posiada aż tyle niedociągnięć. Wszystko da się ulepszyć i dostosować ale za tą cenę jest tego trochę za wiele, choć mi już została jedynie elektryka. Co do zawieszenia to muszę się wybrać do motoryzacyjnego i sworznie wahacza może się dobierze od jakiegoś auta (często pasują). Mam też kolejny element do wymiany, a mianowicie wariator, a głównie jego bieżnie. Zastanawiałem się ostatnio dlaczego quadzik trochę osłabł i raz jedzie 88 a raz 95km/h winny temu jest dół jaki został wycięty przez pasek na bieżni kół i teraz raz przeskoczy wyżej a przeważnie sie zatrzymuje. Ale tym się nie przejmuje wariator oryginalny do Kymco jest tani więc kupie nowy.