bashan 150 chce odpalić ;c

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
wojtas119631
Quad:: bashan 150ccm
Imię: wojtek

bashan 150 chce odpalić ;c

Post autor: wojtas119631 » pt 22 cze, 2012

witam prosze was o pomoc poniewaz jezdzilem swoim sprzecikiem i nagle zgasl.
Spadł łańcuch rozrząu. na drugi dzien zalozylem go na swoje miejsce i nie chce odpalic. zajrzalem do gaznika i dalej nic. iskra jest,jest to automat bez biegu wstecznego na pasek napędowyy. Proszę o porady ;p
w quadzie jest luzny lancuszek rozrzadu i mussze przerobic napinacz. proszę o schemat jak ustawic rozrzą wedlug jakich symboli. bo nie jestem pewien czy dobrze go zalozylem,ale i tak sie przsestawia po paru kopnięciach .
piszcie co mam zrobic ;(

potrrekk

Re: bashan 150 chce odpalić ;c

Post autor: potrrekk » ndz 24 cze, 2012

spadniecie łancuszka oznacza smierc dla silnika ściągnij głowice i zobaczysz co jest do wymiany

wojtas119631
Quad:: bashan 150ccm
Imię: wojtek

Re: bashan 150 chce odpalić ;c

Post autor: wojtas119631 » śr 27 cze, 2012

no sciągnęłem głowice i mialem zawór zgięty i kupilem nowy dotarlem zalozylem i zeby sprawdzic wlalem paliwa do gniazda w głowicy i zawór lekko przecieka ale leciutko. Poskladalem go i wgl zawory ustawiem i du*a. ;c
nie chce odpalic.Gaznik czyscilem ale swieca ma iskre ale nie za mocną i bije iskre na bok a nie centralnie na srodek.
pomóżcie bede wdzięczny.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”