Tornado 150 , co to za quad ?

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami pozostałych marek...
robcik3322
Quad:: Tymczasowo brak quada :( Jest Gilerka stalker i Buggy
Imię: Robert (Cichy)

Tornado 150 , co to za quad ?

Post autor: robcik3322 » ndz 06 maja, 2012

Co to za maszyna:

Cena jest niska , podobno jakiś japończyk , a napis tornado pozwala mi sugerować , że to jest linhai , albo jakaś jego podróba , wiecei , czy da sie do takiej maszyny załatwić części ?

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Re: Tornado 150 , co to za quad ?

Post autor: Marines » ndz 06 maja, 2012

Cenaj jest normalna, jest to stary, styrany chiński quad. Żaden to Japoniec, zwykła ściema.
Części do 150ccm jest sporo.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

robcik3322

Post autor: robcik3322 » ndz 06 maja, 2012

Ale jak sądzisz latało by to , mam 17 lat 180 wzrostu , z 80 kg , a w mojej okolicy jest dużo dróg polnych , lasów , błota itp. Polatało by się troszkę ? Nie zależy mi na olbrzymiej mocy , ważne , żeby się nie psuł , a jak już , żeby dało się naprawić . Masz jakieś inne propozycje do 3000 zł ?

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » ndz 06 maja, 2012

Szukaj quada marki SMC, już 170ccm wystarcza by fajnie jeździło, przy czym, jest niezawodne, szerokie i dosyć duże. Ceny są niestety bardzo rożne. Te 150ccm są słabe, dosyć powolne. Ten co wysłałeś jest to stary chińczyk, bankowo lepiej wykonany niż nowe, które lecą masowo, ale to wciąż chińczyk. Ja mam zondę 150ccm z 2004 roku, która przechodziła katusze i o dziwo chodzi lepiej niż niejeden chińczyk, a dałem za nią ok 900zł z częściami i czasem, który w nią wpakowałem.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."

robcik3322

Post autor: robcik3322 » pn 07 maja, 2012

Masz na myśli coś takiego ?

Brał bym ale troszkę daleko :/
Ostatnio w mojej okolicy był do kupienia polaris phoenix 200 za 3,5 K , ale już nie ma . Był do drobnych poprawek typu stacyjka jakieś pęknięcie plastików , ale sprawny do jazdy :) Jak myślisz opłacało by sie takie coś kupić w takiej cenie ? Bo za 2 tygodnie koleś ma coś mieć ^^. Ogólnie to jak z dostępnością części oraz ich cena do quadów markowych typu polaris , Linhai , SYM itp. ??

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » pn 07 maja, 2012

Polarek to fajny quad, napisz jaki będzie następny to coś wykminimy. :D

robcik3322

Post autor: robcik3322 » pn 07 maja, 2012

No proste , że bez porady się nie obejdzie :) . nie gwarantuje , że będzie polarek , ale na 100% jakaś firmówka . :D

robcik3322

Post autor: robcik3322 » wt 08 maja, 2012

No i coś jest :D co o nim myślicie , to prawda , że posiada on 50 km ? Słyszałem , że aeony nie są złe , będę zadowolony ? Quadzik ma być przeznaczony do rekreacji , czyli przejażdżek po lesie itp. . Takie maszynki są wytrzymałe ? Często się psują ? Jak z dostępem do części i ich cenami ?

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » wt 08 maja, 2012

Kto Ci kitu nawciskał z tą mocą? :D Ma z 10km, ale jakoś daje radę. Quad jest dość porządny, chyba Tajwańczyk, raczej chwalony i dość mało kłopotliwe. Cześć pasują od chińskiej 150ccm. Negocjuj na 2500

robcik3322

Post autor: robcik3322 » wt 08 maja, 2012

Ale się napaliłem :D , zobacz on ma wyciągarkę , pług do śniegu i łańcuchy na tylne koła :D , jak ma dokumenty potrzebne do rejestracji , to biorę ^^ , a co do mocy , to wyczytałem, w necie :/ , ale to i lepiej ,że taka nie jest , bo już się bałem , że to jest 2-sów i , że mi spali 20 na godzinę :D . O i jeszcze jedno ważne pytanie , a mianowicie czy to jest wtrysk czy gaźnik ? A i jeszcze co do ceny , to chyb jest ok , co nie , bo w aukcji napisane jest , że jest to cena ostateczna , a wg. mnie i tak nie jest duża jak na quada jako takiej firmy z takim wyposażeniem . co o tym myślisz ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe marki”