g 700 mam problem z odpalaniem

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
sysy21
Quad:: g700
Imię: krzysiek

g 700 mam problem z odpalaniem

Post autor: sysy21 » pn 30 kwie, 2012

witam.mam problem z odpalaniem ,przy próbie odpalenia trzeba sie napocić zanim silnik zaskoczy(rozrusznik kręci choć nie zawsze ,niekiedy nie ma żadnej reakci na starter),gasnie jak stoj(w czasie jazdy nie gaśnie)w czasie jazdy miga i gaśnie wyśfietlacz,rozłancza sie wspomaganie.a i niekiedy przy odpalaniu jak zaskoczy to jest dużo dymu z rury(nie jest to uszczelka pod głowica bo nie ubywa oleju i płynu z chłodnicy) :(

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Re: g 700 mam problem z odpalaniem

Post autor: Marines » pn 30 kwie, 2012

1. Prawdopodobnie masz zaśniedziałą/luźną masę lub klemę minusową
2. Kiedy ostatnio regulowałeś zawory, jaki masz przebieg?
3. Masz na gaźniku czy na wtrysku?
4. Jaki jest kolor dymu?
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

sysy21

Post autor: sysy21 » pn 30 kwie, 2012

jest na wtrysku (2008)dym jest biały i po chwili znika,najprawdopodobniej przy prubie odpalania zbiera sie paliwo a gdy w końcu odpala to jest w sporej ilości spalane i powstaje dym.przebieg 6400 ( i nie był oszczędzany )prąd jest cały czas bo za każdym razem gdy go prubuje odpalać wszystkie kontrolki świecą,mrygają w czasie jazdy tylko ale quad normalnie jedzie.do zaworów nie było zaglądane.jak go kupiłem miał przebieg ok 2000.

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » wt 01 maja, 2012

Regulacja zaworów to sprawa konieczna jak wymiana oleju, tym bardziej jeśli sprzęt "dostaje po d***". Wtedy quad ma mniejszą kompresję, są problemy z zapalaniem, pracą na biegu jałowym, i znikają (lub nie) dopiero po nagrzaniu maszyny.
Co do gaśnięcia wyświetlaza i wspomagania - wygląda, że gubi prąd. Sprawdź to co pisałem, po wpadnięciu w wibracje może przemieszczać się klema lub masa i sobie tak znika, a na postoju tego nie ma. Nie szukałbym dziury gdzie indziej póki co. Zawory ustaw koniecznie, później baw się prądem.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."

sysy21

Post autor: sysy21 » wt 01 maja, 2012

dzięki.

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » śr 02 maja, 2012

Daj znać jak postępy, to będziemy myśleć dalej.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”