g 700 mam problem z odpalaniem
g 700 mam problem z odpalaniem
witam.mam problem z odpalaniem ,przy próbie odpalenia trzeba sie napocić zanim silnik zaskoczy(rozrusznik kręci choć nie zawsze ,niekiedy nie ma żadnej reakci na starter),gasnie jak stoj(w czasie jazdy nie gaśnie)w czasie jazdy miga i gaśnie wyśfietlacz,rozłancza sie wspomaganie.a i niekiedy przy odpalaniu jak zaskoczy to jest dużo dymu z rury(nie jest to uszczelka pod głowica bo nie ubywa oleju i płynu z chłodnicy)
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Re: g 700 mam problem z odpalaniem
1. Prawdopodobnie masz zaśniedziałą/luźną masę lub klemę minusową
2. Kiedy ostatnio regulowałeś zawory, jaki masz przebieg?
3. Masz na gaźniku czy na wtrysku?
4. Jaki jest kolor dymu?
2. Kiedy ostatnio regulowałeś zawory, jaki masz przebieg?
3. Masz na gaźniku czy na wtrysku?
4. Jaki jest kolor dymu?
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
jest na wtrysku (2008)dym jest biały i po chwili znika,najprawdopodobniej przy prubie odpalania zbiera sie paliwo a gdy w końcu odpala to jest w sporej ilości spalane i powstaje dym.przebieg 6400 ( i nie był oszczędzany )prąd jest cały czas bo za każdym razem gdy go prubuje odpalać wszystkie kontrolki świecą,mrygają w czasie jazdy tylko ale quad normalnie jedzie.do zaworów nie było zaglądane.jak go kupiłem miał przebieg ok 2000.
- Marines
- Moderator
Regulacja zaworów to sprawa konieczna jak wymiana oleju, tym bardziej jeśli sprzęt "dostaje po d***". Wtedy quad ma mniejszą kompresję, są problemy z zapalaniem, pracą na biegu jałowym, i znikają (lub nie) dopiero po nagrzaniu maszyny.
Co do gaśnięcia wyświetlaza i wspomagania - wygląda, że gubi prąd. Sprawdź to co pisałem, po wpadnięciu w wibracje może przemieszczać się klema lub masa i sobie tak znika, a na postoju tego nie ma. Nie szukałbym dziury gdzie indziej póki co. Zawory ustaw koniecznie, później baw się prądem.
Co do gaśnięcia wyświetlaza i wspomagania - wygląda, że gubi prąd. Sprawdź to co pisałem, po wpadnięciu w wibracje może przemieszczać się klema lub masa i sobie tak znika, a na postoju tego nie ma. Nie szukałbym dziury gdzie indziej póki co. Zawory ustaw koniecznie, później baw się prądem.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
- Marines
- Moderator
Daj znać jak postępy, to będziemy myśleć dalej.