wyskakujaca 1 jedynka, chinski 200ccm,

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
cugi253
Quad:: Yamaha BIG BEAR 350 4x4
Imię: Marcin

wyskakujaca 1 jedynka, chinski 200ccm,

Post autor: cugi253 » ndz 29 kwie, 2012

Witam po rozpołowieniu silnika z powodu braku jedynki, nadal mam problem. Po wbiciu jedynki quad rusza ale gdy jest większe obciązenie i wyzsze obroty jedynka wyskakuje albo przerywa na jedynce - tak jakby łapał i puszczał tą jedynke. Co może być przyczyna? Nadmienie że oglądałem tryby skrzynie biegów i wodziki i mają wszystkie zęby oraz nie są zużyte.
Następnie mam pytanie... po ropzołowieniu i złożeniu silnika została mi mała sprężynka o średnicy okolo 10mm- nie jest to sprężynka sprzęgłowa ani od filtra oleju. Czy w skrzynie biegów powinna być jakaś sprężynka?? Jeśli tak to w którym miejscu i za co ona odpowiada?

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...

Re: wyskakujaca 1 jedynka, chinski 200ccm,

Post autor: Marines » pn 30 kwie, 2012

Często wodzik po prostu lekko się skraca i to wystarczy. Na pewno dobrze go obejrzałeś? Puszczać może też sprzęgło, ale z tego co piszą ludzi wodziki to częsta przypadłość.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

cugi253
Quad:: Yamaha BIG BEAR 350 4x4

Post autor: cugi253 » pn 30 kwie, 2012

Sprzęgło jest nowe( tarcze i przekładki) wiec nie powinno chyba puszczać? Orientujesz się może czy w skrzyni jest jakas spręzynka??

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...

Post autor: Marines » pn 30 kwie, 2012

Nie mam pomysłu od czego mogłaby ona być.
Na przyszłosć: nie myj silnika wodą!
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”