Mam problem-nowicjusz!

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
zx999

Mam problem-nowicjusz!

Post autor: zx999 » sob 04 sie, 2007

Mam do kupienia yamahe kodiak 450 2006r za 20tyś i honde rincon 2003r za również 20tyś-co o tym myślicie? Jestem dość wysoki 182cm waże 100kg-który z tych quadów jest większy?

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » ndz 05 sie, 2007

quady sa podobne. Rincon zdaje sie byc porzadniejszym quadem. nie wiem jak wygląda rocznik 2003, może wklej tu jakąs fotkę.

iras61

Post autor: iras61 » ndz 05 sie, 2007

porównanie kodiaka do rincona to pomyłka :shock: stanowczo honda pozostaje kwestia stanu tech. oczywiście rocznik też jest istotny :lol:
[size=75]extrema jest dobra na wszystko[/size]

yarow

Post autor: yarow » pn 06 sie, 2007

Wybrałbym Yamahę ale o wszystkim decyduje stan techniczny pojazdu.
Kodiak ma blokadę deferencjału a Honda chyba nie.
Kodiak ma IRS a Honda z 2003 roku chyba nie.
Kodiak to automat (CVT) a honda raczej nie.
A poza tym przy ewntualnej odsprzedaży rocznik 2006 a 2003 to wielka różnica.

Ale wybór należy do Ciebie :mrgreen:

Awatar użytkownika
Krzysztof Wronowski

Post autor: Krzysztof Wronowski » pn 06 sie, 2007

Są to dwa pojazdy z różnego segmentu , ich porównanie to jak pytanie co jest lepsze VW Polo czy Passat.
Kodiak jest pojazdem o zdecydowanie mniejszych gabarytach , silniku a napęd przekazywany jest paskiem...
Rincon to pojazd rewolucyjny jak na lata w których się ukazał , a był to właśnie rok 2003 , jego innowacyjne przekazanie napędu za pomocą skrzyni hydrokinetycznej (takiej jak w skrzyniach samochodowych) jest rewelacyjne i absolutnie jedyne w segmencie quadów. Poza tym ma niezależne zawieszenie wszystkich kół i do tego tak zestrojone że jazda nim po trawersach i stromych zboczach staje się łatwa jak po płaskim.

Kolego yarow , proszę poczytaj trochę forum , później przyswój sobie te informacje , akurat wszystko co napisałeś mija się z prawdą...

Kodiak ma blokadę deferencjału a Honda chyba nie. - Honda ma system TORSEN
Kodiak ma IRS a Honda z 2003 roku chyba nie. - IRS to niezależne zawieszenie , które ma właśnie Honda
Kodiak to automat (CVT) a honda raczej nie. i Kodiak i Rincon to automaty , jednak Honda to automat mechaniczny a kodiak ma napęd paskowy. Różnice są znaczne , ale raczej na kożyść Hondy (brak elementów zużywających się -pasek , koła, jeżeli będziesz chciał zrobić snoorkle to potrzeba 2 rury, w hondzie żadnej )
A poza tym przy ewntualnej odsprzedaży rocznik 2006 a 2003 to wielka różnica -dlatego też taka jest różnica jakości jak i ceny pojazdów.
3fun - bo quady są naszą pasją

Bad-i

Post autor: Bad-i » pn 06 sie, 2007

he he za takie komentarze to powinno byc wielkimi literami POCHWAŁA :D

karol251

Post autor: karol251 » sob 22 wrz, 2007

witam jestem nowy na tym forum i zarazem mam wielki problem kupiłem synowi atv 150
i nie działa kolega mechanik poradził abym zmienił gaźnik ale nie mam pojęcia jaki gaźnik założyć bardzo was proszę pomóżcie
:( :( :( :(

Awatar użytkownika
Motyf
Kontakt:

Post autor: Motyf » ndz 23 wrz, 2007

Krzysztof napisal bardzo slusznie. Mam kilka jednak zastrzezen.
Jezeli mi wiadomo to roznica w wielkosci nie jest duza. Po drugie oba quady maja niezalezne zawieszenie. Co do porownania zawieszen nie jestem w stanie sie wypowiedziec. Napewno Rincon jest o wiele bardziej stabilny i wygodny. Automat w Rinconie jest naprawde swietny, Krzysztof ma swięta racje co do jej zalet. chyba jusz zapomnialem jak sie squada zdania w jezyku polskim. Oba te quady beda Ci sluzyc pod warunkiem ze nie beda mocno skatowane dlatego proponuje by przyjrzal im sie jakis mechanik.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”