Buggy 200 Jechal,stanął i nie pali. :((
Buggy 200 Jechal,stanął i nie pali. :((
Witam wszystkich. Wczoraj jeździłem moim buggy i nagle na pełnym gazie zgasł.
W żaden sposób nie mogę go odpalić. Iskra jest. Wyglądało to tak jak by paliwo nie dolatywało do cylindra. Przeczyściłem gaźnik i nic. Wlałem bezpośrednie do cylindra paliwa. Nic kręcę i w żaden sposób nie chce rozpalić. Co gorsza przy każdym wykręceniu świecy ona jest sucha. Nie wiem czy to możne pierścienie popękały nie mam pojęcia. Sprężanie tez jako takie nie sprawdzianem miernikiem bo takiego nie posiadam. Może ktoś wcześniej miał taki problem.
W żaden sposób nie mogę go odpalić. Iskra jest. Wyglądało to tak jak by paliwo nie dolatywało do cylindra. Przeczyściłem gaźnik i nic. Wlałem bezpośrednie do cylindra paliwa. Nic kręcę i w żaden sposób nie chce rozpalić. Co gorsza przy każdym wykręceniu świecy ona jest sucha. Nie wiem czy to możne pierścienie popękały nie mam pojęcia. Sprężanie tez jako takie nie sprawdzianem miernikiem bo takiego nie posiadam. Może ktoś wcześniej miał taki problem.
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Re: Buggy 200 Jechal,stanął i nie pali. :((
Zdejmij filtr powietrza, zakryj wejście do gaźnika ręką. Powinno ssać. Jak nie ssie to mogły puścić zawory, lub pękł łańcuszek rozrządu.
Jak wyglądało Twoje czyszczenie? Zamoczyłeś w benzynie? Przedmuchałeś wszystko dokładnie? Sprawdź tam gdzie zaworek iglicowy, lubi się osadzać brud, często drobinka powoduje taki problem jak u Ciebie.
Jak wyglądało Twoje czyszczenie? Zamoczyłeś w benzynie? Przedmuchałeś wszystko dokładnie? Sprawdź tam gdzie zaworek iglicowy, lubi się osadzać brud, często drobinka powoduje taki problem jak u Ciebie.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
Gaźnik przeczyściłem dokładnie. Martwi mnie tylko to ze gdy wleje paliwo bezpośrednio do cylindra nie chce odpalić. Ale gdy odkręcę świecę to jej nie zalewa tylko jest sucha. Tak jak by to paliwo gdzieś spłynęło. Może to pierścienie pękły ??
- Marines
- Moderator
Wszystko się mogło zdarzyć. Możesz zdjęć głowicę i sprawdzić, to nie jest dużo roboty. Koszt to tylko uszczelka pod głowicę.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
Wyśle silnik do serwisu i jak znajda przyczynę dam znać
- Marines
- Moderator
Hmm, po co? Szkoda kasy, to bardzo łatwa procedura jeśli nie masz 2 lewych rąk