Quad Lucky Star 300SP

Wasze doświadczenia i pytania związane z quadami Access (dawniej Lucky Star)
ODPOWIEDZ
Mucha424
Quad:: Access Lucky Star
Imię: patryk

Quad Lucky Star 300SP

Post autor: Mucha424 » sob 21 kwie, 2012

Witam , jestem nowym użytkownikiem forum , i wiem że były już tematy o Quadzie Lucky Star . Mam pytanie :
- ogólnie o quadzie , czy jest warty polecenia ?
- na co trzeba zwrócić uwage przy kupnie ?
To jest ten Lucky http://allegro.pl/lucky-star-sp-300sp-q ... 68428.html

Z góry dziękuje za odpowiedz :)

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Re: Quad Lucky Star 300SP

Post autor: Marines » ndz 22 kwie, 2012

LuckyStary to bardzo ciekawe, bezawaryjne quadziki. Doczepić się można do okropnie słabych plastików gorszych niż nawet w chińskich maszynach. Plastiki są twarde i mocno pękają.
Przy zakupie zwróć uwagę czy quad nie dymi na niebiesko, możesz poprosić o wykręcenie świecy celem doglądnięcia (powinna mieć kawowy kolor), wykręć bagnet czy nie ma mleka (uszkodzenie uszczelki pod głowicą od przegrzania) przednie zawieszenie czy nie ma luzów, ruszając na boki, podczas jazdy puść kierownicę i zobacz czy nie ściąga. Tyle póki co wymyśliłem.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

Mucha424

Post autor: Mucha424 » ndz 22 kwie, 2012

Co to ten bagnet ? I jak będe ruszał nim na boki to jak można wykryć luzy ?

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » ndz 22 kwie, 2012

Bagnet to miarka oleju, to podstawowa wiedza z mechaniki. Weź kogoś kto się zna ze sobą, bo kupisz kota w worku. Ruszaj quadem łapiąc za przednie koło, będziesz czuł.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."

Mucha424

Post autor: Mucha424 » ndz 22 kwie, 2012

Dzięki za odpowiedz. Mam 14 lat , tata kazał mi sie popytać o tym Quadzie troche co i jak . Wiem ze ze zdjęcia nie można dużo powiedzieć a co sądzisz o quadzie z linku http://allegro.pl/lucky-star-sp-300sp-quad-sportowy-atv-access-motor-i2267568428.html

Awatar użytkownika
Marines
Moderator

Post autor: Marines » pn 23 kwie, 2012

Dokładnie. Ze zdjęcia nie można zbyt wiele powiedzieć. Oponki wyglądają na oryginalne, nie zmieniane. Nie są mocno zużyte, więc może za mocno quad nie dostawał. Musisz obejrzeć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „ACCESS / Lucky Star”