Witam wszystkich serdecznie
Jestem posiadaczem raptora 660 z 2005 roku, wczoraj po odpaleniu nastapila taka przypadlosc
Kolanko wydechu przy wyjsciu z silnika lewe i prawe czerwone jak kowadlo. quad stal zaledwie 3 minuty na luzie nawet nie byl gazowany.
Opuscilismy igliczki o oczko w dol na gazniku ( efekt zerowy )
Sruby regulacyjne do mieszanki ( jak przypuscilismy dwie umieszczone pod gaznikiem z okrutnie trudnym dojsciem niemozliwym bez kazdorazowego sciagania gaznika ) wkrecilismy na max i wykrecilismy 2 obroty , dalej to samo wiec znowu wkrecilismy na max i wykrecilismy poltora obrotu znowu nic NERWICA bo sezon w pelni
Zabralismy sie za zawory brakowalo na nich praktycznie jakichkolwiek luzow wiec wedlug serwisowki ustawilismy przerwy ( czy ktos ma lekki sposob na ustawienie wylotowych ? bo dostep do nich to precyzja chirurga ) teraz po odpaleniu patrzac na silnik z przodu prawa rura czerwona lewa bardzo powoli niestety bylo pozno no i sasiedzi
panowie poprowadzcie nas troszeczke, jak ustawic srube regulacyjna od mieszanki jaka jest wyjsciowa wartosc wszystkie informacie prosimy
Witam serdecznie, raptor 660 czerwone kolanka od wydechu
Re: Witam serdecznie, raptor 660 czerwone kolanka od wydechu
Proponuję wyczyścić filtr powietrza.
http://www.trans-squad-team.pl
kontakt: ustawka@trans-squad-team.pl
kontakt: ustawka@trans-squad-team.pl
- waldik32
- Quad:: Bombardier DS650 Baja
- Imię: Waldi
Re: Witam serdecznie, raptor 660 czerwone kolanka od wydechu
Regulacja zaworów to podstawa - daj to komuś kto się na tym zna i ustawi prowdiłowe wartości luzu według serwisówki ...szczególnie na wydechu.
Podmień na próbę moduł zapłonowy od innego Rapiego ....jeżeli masz taką możliwość.
Znajomy miał podobne objawy a problem był właśnie (w LTRze) z modułem zapłonu (CDI) .
Podmień na próbę moduł zapłonowy od innego Rapiego ....jeżeli masz taką możliwość.
Znajomy miał podobne objawy a problem był właśnie (w LTRze) z modułem zapłonu (CDI) .