Bashan 200 problem z odpalaniem
- Łukasz2530
- Quad:: Bashan bS200 S-7
- Imię: Łukasz
Re: Bashan 200 problem z odpalaniem
witam Cycu123 doszedłeś do tego co jest grane z prądem?
Niestety nie. Bez prostownika nie mam jak , co chwile aku pada i musze biegać porzyczać prostownik.
sory
Ostatnio zmieniony pt 10 lut, 2012 przez lukasdark, łącznie zmieniany 1 raz.
Strona główna » Forum Quadzik.pl » Opinie o quadach » Chińskie quady >> I na dole masz "Nowy Temat" załuż nowy, ten jest moj, i nie chce żeby w temacie zwiazanym z moim problemem byly jakies calkiem inne wypowiedzi. Z góry dziekuje.
Ponownie oznajmiam wszystkich o moim problemie:
Przyjechalem bashanem 200 s-3 do domu(troche wariowałem nim nie powiem), zaczelem sklejac kable do ramy, bo zwisaly i brzydko wygadaly. Przykleilem i juz quada nie odpalilem. Brak jest iskry ponieważ do Cewki WN dochodzi za mała ilość prądu by wytworzyć iskre ;( nie wiem co może być przyczyną. Kupilem nowy moduł, i niby podłączony jest dobrze, ale i tak mam pytanie. Wy w swoich bashanach kabel od impulsatora macie bialo-niebieski, a kabel Cewki ładującej moduł w silniku Czarno-czerwony? W swoim bashanie mam takie kable
Zielony- to jest masa albo gaszenie
Czarno-Bialy - to jest masa albo gaszenie
Czarno-żółty- to napewno jest Cewka WN
Czerwono-czarny - wydaje mi sie że to jest cewka ładująca moduł
Niebiesko-bialy- wydaje mi sie ze to jest Impulsator
PS. Bo jak krece rozrusznikiem i przytkam czerwono-czarny kabelek do masy, to mnie kopie, a jak NiebieskoBialy do masy i kręce rozrusznikiem to nic.
Czy podłączanie modułu jak na tej fotce jest dobre?
https://lh3.googleusercontent.com/_cFZ0EfcP2-M/TWbRgSNLQwI/AAAAAAAAANM/Jw_fj3Y4c-I/Uproszczony%20schemat%20elektryki%20ATV%20200.jpg
Ponownie oznajmiam wszystkich o moim problemie:
Przyjechalem bashanem 200 s-3 do domu(troche wariowałem nim nie powiem), zaczelem sklejac kable do ramy, bo zwisaly i brzydko wygadaly. Przykleilem i juz quada nie odpalilem. Brak jest iskry ponieważ do Cewki WN dochodzi za mała ilość prądu by wytworzyć iskre ;( nie wiem co może być przyczyną. Kupilem nowy moduł, i niby podłączony jest dobrze, ale i tak mam pytanie. Wy w swoich bashanach kabel od impulsatora macie bialo-niebieski, a kabel Cewki ładującej moduł w silniku Czarno-czerwony? W swoim bashanie mam takie kable
Zielony- to jest masa albo gaszenie
Czarno-Bialy - to jest masa albo gaszenie
Czarno-żółty- to napewno jest Cewka WN
Czerwono-czarny - wydaje mi sie że to jest cewka ładująca moduł
Niebiesko-bialy- wydaje mi sie ze to jest Impulsator
PS. Bo jak krece rozrusznikiem i przytkam czerwono-czarny kabelek do masy, to mnie kopie, a jak NiebieskoBialy do masy i kręce rozrusznikiem to nic.
Czy podłączanie modułu jak na tej fotce jest dobre?
https://lh3.googleusercontent.com/_cFZ0EfcP2-M/TWbRgSNLQwI/AAAAAAAAANM/Jw_fj3Y4c-I/Uproszczony%20schemat%20elektryki%20ATV%20200.jpg
Poblem rozwiązany, nie bylo iskry poniewaz jeden kabelek nie dochodzil do masy