SCRAMBLER vs WOLVERINE

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
pawels

SCRAMBLER vs WOLVERINE

Post autor: pawels » śr 22 lut, 2012

Witam
Panowie,mam w planie zmianę quada (obecnie taiwańczyk) i biorę pod uwagę dwa modele
-Polaris scrambler 500 4x4
-Yamaha wolverine 450 4x4
Oba rocznik 2010

Opini wnecie jest i różne ,wiec jestem skołowany.Wizualnie skłaniał bym się do Yamahy, ale wygląd to chyba rzecz drugorzędna .Proszę więc was o pomoc w wyborze ,swoje spostrzerzenia i doświadczenia z tymi quadami

Pozdrawiam

pawels

Re: SCRAMBLER vs WOLVERINE

Post autor: pawels » wt 06 mar, 2012

Dzięki wszystkim za pomoc i odpowiedzi :!:

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » czw 08 mar, 2012

Obydwa pojazdy opisywaliśmy w dwumiesięczniku QUADZIK (numery archiwalne dostępne w Sklepie Quadzik:
- Yamaha Wolverine :arrow: Quadzik nr (12) 5/2010
- Polaris Scrambler :arrow: Quadzik nr (9) 2/2010

Teoretycznie dwa takie same pojazdy, ale Scrambler jest odczuwalnie mocniejszy. Wolverine ma mniejszą pojemność bo 421 ccm, a Scrambler 498 ccm. Polaris ma większy skok zawieszenia zarówno z przodu jak i z tyłu i jest wygodniejszy od Wolverine'a. Obydwa nie mają reduktorów, tylko bieg do przodu i bieg wsteczny. Scrambler jest troszkę cięższy niż Wolverine.

Mimo, że obydwa to pojazdy sportowo-rekreacyjno-przeprawowe, to w porównaniu tych dwóch modelu Wolverine raczej ukierunkowany bardziej do rekreacji i przepraw, a Scrambler do szybszej jazdy z chwilowym potaplaniem w błotku (ma bardzo mały prześwit)... Nie byłem użytkownikiem żadnego z nich (miałem okazje testować je do Quadzika(), więc nie do końca chciałbym wypowiadać się o awaryjności jednego czy drugiego.
Póki co quadowa emeryturka :)

pawels

Post autor: pawels » czw 08 mar, 2012

Dzięki.O coś takiego mi chodziło,chociaż troszkę późno-kupiłem scramblera.Ale lepiej późno niż wcale :D

Awatar użytkownika
Grzegorz Głowienka
Administrator
Quad:: testowy :)
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Głowienka » czw 08 mar, 2012

Mam nadzieję, że będziesz zadowolony... Tylko uważaj na hamulce, bo piekelnie mocne są... Na testach przy hamowaniu ciągle tył się unosił, szczególnie na twardej nawierzchni...

Scrambler nie lubi wolnej jazdy na podjazdach (brak reduktora) bo pasek po chwili czuć... Ale wrażenia z jazdy i komfort pozytywne...
Póki co quadowa emeryturka :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”