potrzebuję szybkiej porady.

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
pawelwiecz

potrzebuję szybkiej porady.

Post autor: pawelwiecz » czw 26 sty, 2012

witajcie.
wiem że ten temat się powtarza co chwilę ale mam nadzieję że odpisze mi ktoś z doświadczeniem.
chcę kupić przeprawówkę do zabawy w cenie do 13500 i najchętniej z papierami bo na tereny daleko.
do wyboru z tego co widzę mam:
1 bombardier 400
2 stary polaris 500
3 cectek 500
4 honda foreman 450
5 nowy kingway gladiator 2 z przebiegiem 50km.
szczeże powiem że mam dylemat jak h...
hciałem bombe ale trochę mało ccm.
później polaris ale to wszystko jest wytłuczone z przebiegami żędu 7000
cectek podoba mi się ale nie widzę zbyt wiele opini na jego temat ( ludzie chwalą przez pierwsze 2500 km a później milkną )
a teraz nakręciłem się na tego nowego chinola bo w tej cenie coś co falnie wygląda , ma 700ccm, blokadę przodu i niezależne zawieszenie i homologację to trochę kusi.
Nie jestem zawodowcem ale kocham gady i wolność jaką oferują.
czy jak będę dbał o chinczyka to będzie grzeczny :myśli: ?
POMOCY
na bezdrożach

kario1993
Quad:: Kymco Maxxer 250
Imię: Paweł

Re: potrzebuję szybkiej porady.

Post autor: kario1993 » pt 27 sty, 2012

Witam
Cena twoja wyglada 13500 za te pieniadze bym wziol Atv Sweden Cf Moto 500 4x4 maszyna solidna .Jeśli chodzi o chińczyka ok zgodze sie części tanie ale chcesz tak ze co przyjdziesz z wyprawy to naprawy naprawy i jeszcze raz naprawy nie warte nerwów z tym. To jest moja opinia

pawelwiecz

Post autor: pawelwiecz » pt 27 sty, 2012

dzieki za odpowiedź ale to co mogę kupić to kingway dominator 2 700 a informacyjnie:
cf moto, all road, sweeden itd to wszystko to chinczyki i ja chce kupic to samo tylko 700.
Co do fajnego stwierdzenia co wyprawa to naprawa to mam nadzieję że tak nie będzie. co by nie było pojadę obejżeć bo jest blisko. podpowiedz co ty byś zrobił.
na bezdrożach

kario1993
Quad:: Kymco Maxxer 250
Imię: Paweł

Post autor: kario1993 » pt 27 sty, 2012

Witam
A wiec decyzja należy do ciebie .Jedzilem juz wiele razy ATV Sweden CF moto 500 ponieważ ma go mój kolega który go sobie chwali i tez jedzi na różne wyprawy ma go juz 2 lata i skrzynia silnik wszystko ok jedynie co to bierzące rzeczy klocki zmiana oleju itp.Porozglądaj sie jeszcze za Polarisami Sportsman 500 4x4.Wcześniej pisaleś o Bombie że troche mała pojemność ale pamiętaj Bomba to nie chińczyk i przy tej pojemności to taki kingway 500 nie ma szans .Pozdrawiam

Awatar użytkownika
grizzly-Pń
Quad:: cf moto , access, vinson,sportsman,G 700, yfz 450,Renegade,Scrambler 850 xp, KTM 525 xc
Imię: Końdziu

Post autor: grizzly-Pń » pt 27 sty, 2012

Witam!
Posiadamy między innymi dwie cf-moto 500 więc muszę się wtrącić. Sprzęt jest uzywany w wypozyczalni wiec nie ma łatwo ale daje rade. Poza drobnymi problemami z hamulcami wszystko ok. W terenie najlepiej sobie radzi w błotku bo już głebokiej wody nie lubi. A nie nawidzi szybkich zakretów - jest bardzo cięzka i ma miekkie zawieszenie- nie dawno zaliczyłem pełną rolkę. Moc 32-36km moim zdaniem w terenie wystarcza w razie czego jest jeszcze reduktor. Ogólna ocena to odpowiednia cena do jakosci. Aha jest jeszcze serwis
i tu jest trochę gorzej. Jeśli chce sie mieć gwarancje to serwis co 400km, koszt ok 500zł a w tym wymiana oleju i filtra powietrza, moim zdaniem nie warto. Kingway to praktycznie to samo więc ja bym zaryzykował
https://www.facebook.com/pages/Grizzly-Adventure/243391782401975

WIELEBNY
Quad:: cf500
Imię: robert

Post autor: WIELEBNY » czw 02 lut, 2012

Witam.
jakiś czas temu miałem ten sam problem jeździłem , czytałem i doszedłem do wniosku, wiadomo że markowy lepszy ,ale za taką kase ciężko wyrwać coś dobrego wszyscy wiemy, że to nie jest sprzęt na zakupy . Mój kolega ma cf-moto x5 ja kupiłem cf500. Nowe gwarancja dwa lata , daje radę. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”