czy quad napędzany łańcuchem da rade?

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
cwirek123

czy quad napędzany łańcuchem da rade?

Post autor: cwirek123 » pt 06 sty, 2012

witam planuje zakup quada myśle że tak do 15 tys , na oku mam honde trx 450 lub kawasaki kfx700. i moje pytanie brzmi czy quad typu honda moglby również ciągnąć niewielką przyczepke np z drzewem ?? to samo odnosnie kawasaki ? bo tam już jest wał ?? prosze o wszelkie opinie z góry dziękuje

Awatar użytkownika
maxior145
Quad:: Honda TRX400ex , Yamaha G660
Imię: Maksymilian

Re: czy quad napędzany łańcuchem da rade?

Post autor: maxior145 » pt 06 sty, 2012

Tak szczerze powiedziawszy to nie wiem jak byś miał przyczepić tą przyczepkę i ile tego drewna i po jakim terenie miał byś ciągnąć ??

cwirek123

Post autor: cwirek123 » pt 06 sty, 2012

teren jest równy zwykla polna droga . no niewiem ile wejdzie na taką przyczepke z300 może 400 kg . i w dodatku nie jest daleko do domu bo drzewo wycinam wzdluż rzeki. a chodzi mi o to że chce tym quadem caly rok szaleć po chopkach i góreczkach . no ale teraz na wiosne wykorzystać go też do lekkiej pracy gdyż nie posiadam gospodarki ani zadnego ciągnika . odnosnie przyczepienia tego no sam jeszcze niewiem gdyż nie posiadam tego quada jeszcze ? może jest jakiś sposob

Awatar użytkownika
JACHAŚ
Quad:: yamaha big bear 350

Post autor: JACHAŚ » pt 06 sty, 2012

Myślę że lepszym rozwiązaniem jeśli chodzi o pracę będzie kfx 700 (a najlepszym przeprawówka) bo ma półautomatyczną skrzynię więc jest o wiele mniejsze ryzyko że nieopatrznie spalisz sprzęgło przy pracy. Natomiast jeśli chodzi o skakanie i jazdę np. po torze to moim zdaniem o wiele lepiej będzie spisywać się honda bo jest znacznie lrzejsza niż kawasaki. Jeśli chodzi o mocowanie przyczepki to może być to nie co problematyczne bo sportowe quady raczej nie mają żadnych uchwytów pod hak.

Pozdrawiam
OFF-ROAD sztuka topienia pieniędzy w błocie.

cwirek123

Post autor: cwirek123 » sob 07 sty, 2012

to w takim razie jeszcze jedno pytanie odnosnie utrzymania tych quadów który z nich będzie wymagał większego wkladu?? chodzi mi o cene części , o ich awaryjność, i np o spalanie

Awatar użytkownika
JACHAŚ
Quad:: yamaha big bear 350

Post autor: JACHAŚ » sob 07 sty, 2012

Ceny części mogą być porównywalne w cenie, oba quadziki są bardzo mało awaryjne, napewno większe spalanie bedzie miał kfx.

Pozdrawiam
OFF-ROAD sztuka topienia pieniędzy w błocie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”