Quad do stuntu

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
conman
Quad:: Chińskie automatyczne coś
Imię: Tomasz

Quad do stuntu

Post autor: conman » śr 28 gru, 2011

Witam,
nie znalazłem podobnego tematu więc zakładam nowy.
Od niedawna posiadam quada ( wymieniłem się za skuter) Quad to jakiś chińczyk 150cmm w automacie.
Zawziąłem się i postanowiłem że wykonam większość tricków ze stuntu motocyklowego.
Najgorsze jest to że mam ograniczone fundusze, około 8tys to max. Wiem że niewiele, ale tyle udało mi się nazbierać.

Myślę o Access lucky star 300, tylko ile wytrzyma przy takiej jeździe?
ltz 400 raczej nie kupię w tej cenie zarejestrowanego.

co byście mi poradzili. Jestem żółtodziobem w sprawach quadowych. Od kilku lat śmigam na 2 kołach, głównie supermoto. Proszę o Wasze sugestie.

Awatar użytkownika
JACHAŚ
Quad:: yamaha big bear 350

Re: Quad do stuntu

Post autor: JACHAŚ » czw 29 gru, 2011

Jeśli chcesz mieć wielkiego kopa w quadziku to za te pieniądze bez większych problemów znajdziesz yamahe banshee 350. Quadzik o strasznei wielkiej mocy (51KM) jak ma swoją pojemność i masę tylko sporo pali.
Na lucky starze wiele nie zrobisz z powodu niewielkiej mocy.

Pozdrawiam
OFF-ROAD sztuka topienia pieniędzy w błocie.

Awatar użytkownika
palig1
Quad:: KTM 525 i Honda
Imię: Wojtek

Post autor: palig1 » czw 29 gru, 2011

JACHAŚ pisze:yamahe banshee 350.
Nie wiem czy 2-suw nada się do stuntu...
Jesteś z okolic Jury? Umów się z nami na wspólną jazdę!
http://www.enduro-jura.czo.pl

conman
Quad:: Chińskie automatyczne coś
Imię: Tomasz

Post autor: conman » sob 31 gru, 2011

2t odpada. Moc dostępna na wysokich obrotach. Wybieram między warrior 350, raptor 350, ltz, kfx,trx 400. Jakby ktoś coś miał ciekawego z tych quadów to dajcie znać na priv. Pozdro

Awatar użytkownika
cichy2110
Quad:: kawasaki kfx 450

Post autor: cichy2110 » ndz 05 lut, 2012

mi udało sie wyrwac we wrzesniu kfx 450 z 2008 roku za 9000 tys z tym ze nie jest zarejstrowany wiec warto czekac na jakas dobra okazje. Wydawałoby sie ze musi byc w kiepskim stanie skoro za taka kase. Pojechałem z kolegą który naprawia quady i okazało sie ze wszystko jest w porządku. Początkowo znalazłem honde trx 400 ale moj znajomy odradził mi jakąkolwiek 400 i nie chodzilo tu głownie o moc a o rame która to w 400 jest o wiele gorsza ( w kfx mam akurat aluminiową). Lepiej poczekaj i dozbieraj troche kasy a polatasz na czyms konkretnym. Ja bynajmniej tak zrobilem. Pierwszą decyzja był zakup raptora 350 ale jest chlodzony powietrzem wiec odpada.
cichy:-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”