POTRZEBUJE PILNIE POMOCY LS ROZRUSZNIK KRECI ALE ZAZEB !!!!!
POTRZEBUJE PILNIE POMOCY LS ROZRUSZNIK KRECI ALE ZAZEB !!!!!
witam doklanie chodzi mi o to ze rozrusznik kreci ale nie kreci sie kolo magnetyczne i nie wiem co jest problemem ;/;/ wyglada to tak http://www.youtube.com/watch?v=W7em8394uv4
Re: POTRZEBUJE PILNIE POMOCY LS ROZRUSZNIK KRECI ALE ZAZEB !
mam identyko ten sam problem, tylko ze w quadzie 150. Nagle się to stało. silnik gy6.
Więc tak:
Rozkręciłem rozrusznik, kręci normalnie, działa, pod obciążeniem też jest cały. Magneto kręci w 1 strone, tam gdzie powinno, w 2 stronę się nie kręci, blokuje się, czyli tak jak powinno być. Ale tam gdzie wchodzi ta zębatka rozrusznika
jest takie kółko zębate, w jedną stronę kręci ciężko wraz z magnetem w dobra stronę, lecz w 2 stronę kreci się bardzo lekko, że palcem sobie ją kręcę. I teraz jak włożyłem rozrusznik to dalej chodzi sam rozrusznik, jakby nie łapie tej zębatki, ale wchodzi na zęby, bo przecież inaczej by się nie dało go tam włożyć. Więc czego to jest wina, jeśli rozrusznik jest sprawny??
Rozkręciłem rozrusznik, kręci normalnie, działa, pod obciążeniem też jest cały. Magneto kręci w 1 strone, tam gdzie powinno, w 2 stronę się nie kręci, blokuje się, czyli tak jak powinno być. Ale tam gdzie wchodzi ta zębatka rozrusznika
jest takie kółko zębate, w jedną stronę kręci ciężko wraz z magnetem w dobra stronę, lecz w 2 stronę kreci się bardzo lekko, że palcem sobie ją kręcę. I teraz jak włożyłem rozrusznik to dalej chodzi sam rozrusznik, jakby nie łapie tej zębatki, ale wchodzi na zęby, bo przecież inaczej by się nie dało go tam włożyć. Więc czego to jest wina, jeśli rozrusznik jest sprawny??
Łożysko jednokierunkowe (bendix)
Typowe w LS-ach.
Typowe w LS-ach.
-
- Kontakt:
popieram....pasuje od chinola ...na allegro najtaniej 68 zł chyba,tylko trzeba zmienić kierunek blokowania ale to pikuś
dzieki wielkie za pomoc :] quadzik juz smiga :]