Witam wszystkich!
Już za dwa miesiące zbliża się pierwsza rocznica kupna mojego grizzly 700.
Wstyd się przyznać ale za dużo w niej nie zrobiłem...
Jej przebieg dochodzi do okrągłych 4000 tysięcy kilometrów.
Co powinienem nasmarować, wymienić, lub zobaczyć czy się nie zużyło?
Jaki olej lać? Do silnika, i gdzie jeszcze? Olej w silniku jest zaraz pod takim plastikiem, a inne miarki gdzie się znajdują? No i najważniejsze, co ile powinno się go wymieniać?
Jakie filtry należy wymienić/sprawdzić? Gdzie się one znajdują? No i co jaki czas należy je wymieniać?
Czytałem coś o airboxie, o spuszczaniu wody? Gdzie to jest?:)
Czy może jest coś jeszcze o czym nie wiem?
Bardzo wdzięczy byłbym gdyby ktoś odpowiedział mi na moje pytania:). Książki serwisowej niestety nie mam, a nie chcę też wierzyć opiniom poprzedniego właściciela na temat wymian tego wszystkiego. Quada nie męczę w terenie, jednak lubię nim szybciej pojeżdzić, no i przyczepkę też często ciąga...
Z góry dzięki,
Pozdrawiam!
Obsługa grizzly g700 oleje filtry itp
- Ivan
- Quad:: Gryzzli 700 FI
- Kontakt:
Re: Obsługa grizzly g700 oleje filtry itp
Rok od nowości bez serwisu .... no comment
Koledze nie powiedzieli ze od nowości po 300 km potrzebny jest serwis obowiązkowo. A tu 4000 km :/
Proponuje poszukać w sieci serwisówki, w niej bedzie tabela czynności okresowych + co i jak zrobić.
Pozdroo
Koledze nie powiedzieli ze od nowości po 300 km potrzebny jest serwis obowiązkowo. A tu 4000 km :/
Proponuje poszukać w sieci serwisówki, w niej bedzie tabela czynności okresowych + co i jak zrobić.
Pozdroo
Źle napisałem, przez to źle mnie mogliście zrozumieć .
Quada kupiłem używanego, z przebiegiem około 3000tysięcy km. Ja od czasu kupna zrobiłem nim jeszcze tysiąc, dlatego zainteresowałem się zmianą tego wszystkiego.
Quada kupiłem używanego, z przebiegiem około 3000tysięcy km. Ja od czasu kupna zrobiłem nim jeszcze tysiąc, dlatego zainteresowałem się zmianą tego wszystkiego.
- Ivan
- Quad:: Gryzzli 700 FI
- Kontakt:
no taka mała różnica, Ci powiem
Tak jak napisałem wyżej- manual i jazda