Honda Rancher 400at. problem ze skrzynia biegów.

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
aprilla81
Quad:: Honda Rancher 400at
Imię: Krystian

Honda Rancher 400at. problem ze skrzynia biegów.

Post autor: aprilla81 » sob 01 paź, 2011

Witam,jestem posiadaczem Hondy Rancher z 2003 400at.Chyba mam problem z skrzynia biegów.Chodzi o to ze gdy skrzynia jest w pozycji D,jest problem z powolnym ruszeniem,gdy daje powoli gazu quad praktycznie nie jedzie.wtdy musze sie zatrzymac ,gdy wcisne gaz tak do polowy i rusze dynamicznie quad jedzie super,biegi zmienia i redukuje bez problwmów.lecz gdy jestem zmuszony bardzo mocno zwolic,praktycznie sie zatrzymac i znowu gdy dodaje gazu,quad nie chce ciagnac,tak jakby mial wiekszy bieg,wtedy musze sie zatrzymac i wtedy slysze taki glos jakby jakis silniczek cos przestawial i wtedy musze znowu dynamicznie ruszyc aby jechac.przy recznej zmianie biegow wszystko chodzi super,zero problemow.jednym slowem w pozycji D nie da sie jezdzic w terenie toczac sie.czy ten typ tak ma czy to usterka.poziom oleju jest prawidlowy,i byl niedawno wymieniany.prosze o jakas pomoc.Quad ma przejechane 500km i 110 motogodzin dzieje sie tak bez wzgledu na temperature silnika .z gory dzieki i podrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”