Witam,
Zacznę od pytania, czy w ogóle są jakieś opony typu all track, czy inaczej mówiąc jakieś które dadzą radę w terenie, i na asfalcie nie będą się zdzierały. (oczywiście wiem, że jest to nie ukniknione)
Wiadomo że nie ma opoy cud, coś za coś. Ale ostatnimi czasy dużo wyjeżdżam na asfalt a moje opony mud lite strasznie tego nie lubią.
Czy miał ktoś z takimi oponami doświadczenia, jeżeli tak, to jak się one sprawdzają? Prosiłbym również o jakieś linki, do sklepu, czy na allegro.
O ww. oponkach tylko gdzieś zasłyszałem, więc nie wiem czy są takie. Jak nie, to kieruję te same pytania do opon asfaltowych.
Teraz felgi, widziałem nie raz fajne "alusy" na tą jamaszkę, gdzie, i do ilu warto takie kupować? Jak coś brać używki, czy lepiej nowe? Na co warto zwrócić uwagę przy zakupie? I jakie ceny są normalne do takich felg, bo szczerze to nie wiem jaki może być koszt takich.
I poruszę jeszcze samą jazdę po asfalcie, czy ciskanie na gaz i jazda z dużą prędkością na dłuższą metę, ok. 90km/h może źle wpływać na g700?
Pytania może śmieszne dla wielu z Was, jednak od dłuższego czasu mnie nurtujące. Także z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie!!
Opony felgi, oraz jazda asfaltowa yamaha grizzly 700
Re: Opony felgi, oraz jazda asfaltowa yamaha grizzly 700
Z reguły powinno się używać innych opon do jazdy po asfalcie oraz innych do jazdy w terenie. Jeżeli jeździsz sporo po asfalcie to wystarczy je zmienić i po problemie. Jeżeli chodzi o felgi to kwestia budżetu,bo jak wiesz przedział cenowy jest bardzo szeroki. Ile posiadasz na ten cel?
No chciałbym się wyrobić w dwóch tysiącach, myślę nad używanymi .
- tede74
- Administrator
- Quad:: Scrambler XP 1000 S
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Jak chcesz jedne opony na asfalt i w teren to najlepsze będą Big Horny. Są uniwersalne jak AT ale dużo wolniej ścierają się na asfalcie.