oklejanie quada

Wszelkie sprawy związane z eksploatacją, serwisowaniem, silnikiem, elektryką, skrzyniami biegów, przeniesieniem napędu, zawieszeniem, oponami, tuningiem oraz wszelkimi poradami technicznymi...
ODPOWIEDZ
cingular

oklejanie quada

Post autor: cingular » czw 22 wrz, 2011

Witam, wiem że ten temat był poruszany setki razy ale pomimo przeczytania nastu postów wciąż niewiele wiem.
Chciałbym okleić quada, pomalowany był farbą przez poprzedniego właściciela ale niedawno wszystko zaczęło odłazić. Postanowiłem więc okleić quadzika. W necie dowiedziałem się że w zasadzie w miarę trwałe są dwa rozwiązania :
1. folia ploterowa samoprzylepna - projekt niskobudżetowy
2. folia wylewana - tu już potrzeba troszkę więcej kaski ale ponoć efekt trwalszy
Czy ma ktoś z Was jakieś doświadczenia w tej dziedzinie???? Może moglibyście podzielić się swoimi uwagami.
Chciałbym okleić quada we wzór camo, tylko nie bardzo wiem gdzie folię o takim wzorze kupić.
pzdr.

EGLmotor

Re: oklejanie quada

Post autor: EGLmotor » pn 26 wrz, 2011

Z doświadczenia mogę powiedzieć,że projekty niskobudżetowe z reguły nie wypalają,wiec pierwsze rozwiązanie możesz sobie darować. Chyba że posiadasz tylko tyle funduszy i tylko to wchodzi w grę. Jeżeli nie to skłaniałbym się ku folii wylewanej. Daj zdjęcia quada,zobaczymy jak to wygląda na żywo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Garaż quadowy”