BMW 125
-
- Quad:: obecnie żadnym
- Imię: Jakub
BMW 125
Witam! Mam 14 lat i postanowiłem kupić sobie quada.Spodobało mi się jazda nim,gdyż jeździłem trochę u kolegi.Na początek jakiś mały quadzik Znalazłem na sklepie internetowym BMW 125 z 2011 roku.Uzyskałem trochę informacji o danych technicznych tego quadzika.
Typ: 1-cylindrowy, 4-suwowy, chłodzony powietrzem
Pojemność: 125cc
Moc maksymalna:9,5KM przy 8000obr/min
Moment obrotowy: 6,8Nm przy 6000obr/min
Prędkość maksymalna: 60km/h
Zasilanie: gaźnik nowy model .
Zapłon: CDI + pilot do 30 metrow palenie i gaszenie quada
Zużycie paliwa: 2,5l/100km
Skrzynia biegów: AUTOMAT Z BIEGIEM WSTECZNYM
Rozruch: elektryczny
Akumulator: 12V- 4.5 ah
Jestem bardzo zainteresowany kupnem jeździłem quadami o tej pojemności,ale nie wiedziałem,że firma BMW robi quady,dlatego warto zapytać się ekspertów.Myślę,że jak dla mnie taki quadzik wystarczy na początek nie zgrywam jakiegoś kozaka i mówię prosto z mostu,że dopiero zaczynam przygodę z quadami. Oczywiście kask,ochraniacze itd. będę miał,gdyż nawet na takim quadzie bezpieczeństwo jest najważniejsze.Jeszcze chciałbym się poradzić jak z prawem jazdy na quadzie i z rejestracją.Czy karta motorowerowa wystarczy? Z góry dziękuję.Jakub
Typ: 1-cylindrowy, 4-suwowy, chłodzony powietrzem
Pojemność: 125cc
Moc maksymalna:9,5KM przy 8000obr/min
Moment obrotowy: 6,8Nm przy 6000obr/min
Prędkość maksymalna: 60km/h
Zasilanie: gaźnik nowy model .
Zapłon: CDI + pilot do 30 metrow palenie i gaszenie quada
Zużycie paliwa: 2,5l/100km
Skrzynia biegów: AUTOMAT Z BIEGIEM WSTECZNYM
Rozruch: elektryczny
Akumulator: 12V- 4.5 ah
Jestem bardzo zainteresowany kupnem jeździłem quadami o tej pojemności,ale nie wiedziałem,że firma BMW robi quady,dlatego warto zapytać się ekspertów.Myślę,że jak dla mnie taki quadzik wystarczy na początek nie zgrywam jakiegoś kozaka i mówię prosto z mostu,że dopiero zaczynam przygodę z quadami. Oczywiście kask,ochraniacze itd. będę miał,gdyż nawet na takim quadzie bezpieczeństwo jest najważniejsze.Jeszcze chciałbym się poradzić jak z prawem jazdy na quadzie i z rejestracją.Czy karta motorowerowa wystarczy? Z góry dziękuję.Jakub
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Re: BMW 125
Cześć. Już tłumaczę: jest to quad chiński stylistycznie podobny do BMW x6, takiego SUVa. jeśli nie wyciskasz z niej siódmych potów potrafi być przyjemny w jeździe jak za te pieniążki, ale potrafi zawodzić jak każdy chińczyk. Główną bolączką są: zawieszenie, elektryka, gaźnik. Rozumiem, że pułap cenowy masz do ok 1500zł, tak? Za tą cenę trudno znaleźć coś innego, aczkolwiek możesz się rozejrzeć za używanym quadem o pojemności 150ccm. Są one większe, trwalsze i trochę mocniejsze.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
-
Dziękuję za odpowiedź.Czytałem dużo o tych chińczykach i mam spory dylemat.Mój pułap to ok. 1700zł. Słyszałem,że chińskie są defektowne,ale w cenie A co sądzicie o Kingway Minitraper 110cc ? Tylko się rozglądam,ale może zrobię tak jak pisałeś kupić używanego 150cc.
- Marines
- Moderator
150 jest większa i ma mniej rzeczy do popsucia się.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
- Marines
- Moderator
http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... nge_view=1
Wybór jest naprawdę duży, jest w czym wybierać. Raz uciekł mi sprzed nosa nowy za 1800zł (chciałem na handel )
Wybór jest naprawdę duży, jest w czym wybierać. Raz uciekł mi sprzed nosa nowy za 1800zł (chciałem na handel )
-
- Marines
- Moderator
Jest malutki.
-
Na razie chciałbym zacząć od takich quadzików NA RAZIE a później zobaczę. A jak oceniacie jego stan techniczny. I czy to dobra firma a nie jakieś chinole.
- Marines
- Moderator
Kolego, nie dostaniesz nic innego niż chiński quad za tą cenę. Wszystkie takie 110 i 125 są chińskie. Co rozumiesz przez stan techniczny: jest nowy, nieużywany...
-
Nic myślę,że będę zadowolony z takiego. Jak na tą chwilę nie stać mnie na mocniejsze quady nawet te używane,dlatego zdecyduję się na razie na chiński.Mam jeszcze pytanie czy na 110 czy 125 trzeba mieć prawko,żeby poruszać się po drogach publicznych czy jest zakazane i mogę śmigać tylko po lesie? Czy karta motorowerowa wystarczy?