Szuakam pomocy co do QUADA BASHAN 250cm3

Co kupić, na co wymienić, jaki najlepszy na początek...
ODPOWIEDZ
maniek99729
Quad:: Brak
Imię: mateusz

Szuakam pomocy co do QUADA BASHAN 250cm3

Post autor: maniek99729 » wt 09 sie, 2011

Witam jestem tu nowy Mam pytanie odnosnie Bashana mam zamiar kupic http://otomoto.pl/bashan-bs250s-11b-250 ... 64714.html

Wiem ze to chinczyk ale sa bardzo Tanie czesci do niego i przede wszystkim sa wszedzie dostepne Jesli mozecie to wyrazcie swoje zdanie na temat tego quada z góry dziekuje i pozdrawiam

edit//mod Marines

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Re: Szuakam pomocy co do QUADA BASHAN 250cm3

Post autor: Marines » wt 09 sie, 2011

Po pierwsze, piszemy w jednym miejsc, a nie w trzech, usunąłem 2 pozostałe temty, po drugie pisze się chińczyk :]
A teraz: poczytaj tematy o bashanach, było kilka. Najczęściej psuje się zawieszenie, silniki jak dbasz i wymieniasz olej na odpowiedni to służą bezawaryjnie, elektryka i elektronika bywaja słabą stroną i często trudno znaleźć przyczynę, gaźniki to również pięta achillesowa jeśli w porę nie wymienisz filtra powietrza i paliwa (najlepiej od razu po kupnie nowego quada, na coś lepszego, nie chińskiego i nie stożkowego). Myślę, że wyczerpująco :D
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

maniek99729
Quad:: Brak
Imię: mateusz

Post autor: maniek99729 » wt 09 sie, 2011

A Powiedz mi Kolego czym różni sie tan quad

Od tego http://otomoto.pl/bashan-bs250s-11b-ory ... 57981.html
Wiem ze cena ale tak na zdrowy rozsadek ja szukam do 7000tys jakiegos jak na Pierwszy raz

http://otomoto.pl/bashan-bs250s-11b-ory ... 23747.html
I powiedz mi dlaczego tan pierwszy i ostatni jest niby ten sam rozni sie tylko troszke cena ale na silniku ten drugi ma napisane bashan a ten pomaranczowy nie ma i pisza ze ma 23 konie wiesz moze o co chodzi skoro sa te same modele a maja inne parametry i trosze jest zmieniony... słyszalem ze nawet Bashany podrabiaja moglbys sie wypowiedziec na ten temat bede wdzieczny pozdrawiam

Awatar użytkownika
Marines
Moderator
Quad:: Czerwony...
Imię: Marcin

Post autor: Marines » śr 10 sie, 2011

Bashan jest chiński i nie da się podrobić czegoś chińskiego, nie licz też że ma 23km, bo to ściema. Moc będzie ok 17km, nie więcej obojętnie jak by pisali. Od siebie za 7000zł polecę Ci SMC 250 lub lucky star 250/300
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE

ODPOWIEDZ

Wróć do „Jakiego quada wybrać...”