menthol pisze:Witam Kolegów
Moje zapytanie tyczy się CFMOTO 500A 2009r. Konkretnie -przy ruszaniu do prędkości około 15 na godzinę jest dziwne metaliczne wycie dochodzące z silnika.Czy może to być pasek?(nowy,wymieniony)czy raczej skrzynia biegów? Po przekroczeniu 40km znika problem dziwnego wycia.
Drugie pytanie-jak quad się zagrzeje to gaśnie,odczekam 10 minut i pali bez problemu? po 30 minutach gaśnie ponownie,gaźnik wyczyszczony,filtr powietrza nowy,świeca nowa?Może ktoś z Was jest w posiadaniu takiego sprzęyu i posiada wiedzę w tym temacie?Bardzo dziękuję za zainteresowanie się tematem,Pozdrawiam
Usterki CF Moto 500 4x4
Re: Usterki CF Moto 500 4x4
Mam takii sam problem że mi gaśnie ;(
Też mam ten sam problem że mi gaśnie i nie wiem co mam robić Pomocy
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Kolego nie pisz 3 postów na raz, daj czas na przeczytanie
Dźwięczenie to prawdopodobnie zużyte rolki wariatora. Co do gaśniecia: sprawdź jaki kolor ma świeca jak quad gaśnie (od razu wykręć), czy jest mokra, czy sucha. Dalej będziemy kombinować jak to podasz
Dźwięczenie to prawdopodobnie zużyte rolki wariatora. Co do gaśniecia: sprawdź jaki kolor ma świeca jak quad gaśnie (od razu wykręć), czy jest mokra, czy sucha. Dalej będziemy kombinować jak to podasz
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
NAPRAWIAM QUADY I MOTOROWERY - BYDGOSZCZ I OKOLICE
Sory za te posty świeca jest sucha i nadal gaśnie a ten problem zaczoł się wtedy gdyż zatankowałem pewnego dnia na cp i pojechałem w teren i wtedy zaczeło się to dziać że szedł tak jak by nie miał mocy przerywał szczelał i gasnoł i zaprowadziłem do znajomego co zna troche się na władach i powiedział że to coś z gażnikiem był wyciągany trzy razy i za każdym razem było lepiej ale daliśmy se spokój bo nie wiedział co mu dolega a teraz ma tak że jadę z kilometr i zaczyna wariowac na pół gazie idzie ale na całym brak mu mocy i spada z obrotów (
To mój numer gg 4500458 potrzebuje tej pomocy jak najszybciej bo nie długo zbliża mi się wyprawa w góry
- Marines
- Moderator
- Quad:: Czerwony...
- Imię: Marcin
Właśnie przerabiałem to z moim skuterem. Porządnie wyczyść gaźnik, zobacz czy wszystkie węże są popodłączane, wkręć śrubę mieszanki a następnie wykręć o 1,5 obrotu.
"Są rzeczy, które trzeba zrobić i robi się je, ale nigdy o nich nie mówi. Nie próbuje się ich usprawiedliwiać. Są nie do usprawiedliwienia. Po prostu się je robi. A potem zapomina."
A mam takie jeszcze pytanie odnośnie jednej śrubki tam gdzie jest regulacja pod tą gumką to obok nie mam jednej lub nie powinno jej być
Gaźnik w 100% jest dobrze wyczyszczony
-
- Quad:: cf 500 elektryk
- Imię: Karol ( jestem elektryk )
- Kontakt:
Re: Usterki CF Moto 500 4x4 informacja o
informacja o quad odpalanie w { lato } czy { zima } na saniu